Ο «Σβέικ» έχει φέρει την Τσεχία στο Νέο Κόσμο (pics)

Διαβάστε επίσης

Είμαι φαν της κουζίνας κεντρο – βορειο ευρωπαϊκών κρατών. Σούπες, κρέατα, ψητά λαχανικά, πικάντικες και ζεστές γεύσεις, καλές μπίρες ή κόκκινα κρασιά από δίπλα.

Ο «Καλός στρατιώτης Σβέικ» στο Νέο Κόσμο αποτελεί από χρόνια μια σταθερά μου. Οπως και η Βοημία για να μην είμαι άδικος με το έτερο τσέχικο της ΑΘήνας, αλλά ο Σβέικ μου βγάζει κάτι πιο ταβερνίστικο, πιο γειτονιάς. Λίγο πιο… ατημέλητο γενικά και στο σέρβις του, αλλά ψιλοπράγματα μπροστά στη συνολική εικόνα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε πάει παρέες για μπύρες με τους συνοδευτικούς μεζέδες, να τα φιλετάκια, να τα λουκάνικα να να μη μπορείς να σηκωθείς μετά.

Ακόμα περισσότερες είναι οι φορές που έχω πάει για κανονικό φαγητό. Με φίλους, σε επαγγελματικά ραντεβού, με την οικογένεια. Καλά υλικά, πολύ μεγάλες μερίδες, καλομαγειρεμένα και νόστιμα. Οσα μπορείς να ζητήσεις από ένα εστιατόριο.

Προσωπικές επιλογές τα ψωμάκια του διαβόλου στα ορεκτικά, το Popradsky Talir, τα κομμάτια χοιρινού μέσα στην πατατοτηγανίτα για κυρίως, η σαλάτα Smes με λουκάνικα, τυρί και λαχανικά, και τα γλυκά κνεντλίκι του για φινάλε.

Φυσικά αφού πας εκεί, δοκίμασε. Φύγε από τα συνηθισμένα, φάε Τσέχικα, αξίζει τον κόπο.

 

INFO: https://www.svejk.gr/

 

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα