Το peanut butter απογειώνει τα μπέργκερ (vid)

Διαβάστε επίσης

Ο συνδυασμός γλυκού με αλμυρού εξιτάρει πολλούς ουρανίσκους. Από μόνο του το φυστικοβούτυρο είναι ένας τέτοιος συνδυασμός. Οταν το χρησιμοποιείς και στην αλμυρή πανδαισία ενός χάμπουργκερ τότε δημιουργούνται εκρηκτικές καταστάσεις.

Η αλήθεια είναι ότι ενώ έχω πειραματιστεί με αμέτρητους τέτοιου είδους συνδυασμούς, το συγκεκριμένο έπρεπε να το δω σε ένα μπεργκεράδικο στις ΗΠΑ για να το συλλάβω σαν ιδέα. Το δοκίμασα εκεί, σε σκέτο χάμπουργκερ, άρχισα τις επεκτάσεις σε δικές μου παρασκευές στο σπίτι όταν επέστρεψα από εκείνο το ταξίδι.

Για να μιλήσω πρώτα για τη βασική ύλη του πειράματος, το έχω επιχειρήσει με απλή επάλειψη του ψωμιού από φυστικοβούτυρο κατευθείαν από τη συσκευασία του. Το έχω επιχειρήσει ζεσταίνοντάς το λίγο να λιώσει και να πέσει σας σως, είτε σκέτο, είτε με ανάμιξη με λίγο λάδι, ακόμα και με λαδάκι αρωματισμένο με σκόρδο.

Προχωρώντας, το έχω βάλει σε χάμπουργκερ με τυρί, αλλά και με μπέικον. Δεν είναι του γούστου μου με το τυρί, μπερδεύονται τα λιωμένα, το προτιμώ σε σκέτο μπιφτέκι ή με μπέικον.

Για την αλητεία της ιστορίας πάντως, όχι απλά αξίζει η δοκιμή αλλά πιστεύω πολλοί θα βρείτε ότι απογειώνει τη γεύση.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ: Στέλιο Νιάκο

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα