Μεζέδες σπιτικοί και θέα που κόβει την ανάσα στην ταράτσα της Καραγιώργη Σερβίας (pic)

Διαβάστε επίσης

Εάν μπεις στο κτίριο στις αρχές της Καραγεώργη Σερβίας στο Σύνταγμα, στο νούμερο 2, δίπλα από την Εθνική Τράπεζα και το πρώτο ανταλλακτήριο συναλλάγματος δίπλα της και πάρεις το ασανσέρ για τον τελευταίο όροφο, σε περιμένει μια άνευ προηγουμένου έκπληξη.
Βγαίνοντας στον 9ο , η ταράτσα φιλοξενεί ένα μεζεδοπωλείο με θέα που κόβει την ανάσα και
που νομίζεις ότι θ’ αγγίξεις την Ακρόπολη.
Μόνο που αυτή η εντυπωσιακή θέα δε φιλοξενεί κάποιο… alla day μπαρ – ρέστοραντ – φάνκι – κυριλέ και πάει λέγοντας. Φιλοξενεί μια καντίνα όπως τη λένε πολλοί, ένα κυλικείο όπως ήταν τα χρόνια που στο κτίριο στεγαζόταν μεγάλη εταιρία, ένα ταβερνάκι του κυρ Γιάννη με μεζέδες μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού. Τα πιάτα λίγα και εκλεκτά, το ίδιο και τα  ποτά, κρασί σπιτικό, ρακί απευθείας από την Κρήτη. Μυθική ομελέτα, τρομερά τα μπιφτεκάκια, ανάλογα με τη μέρα παίζει και καμιά έκπληξη.
Οσο για τον κόσμο, εκεί θα συναντήσεις τους πάντες, από πολιτικούς και δημοσιογράφους, μέχρι ροκάδες και καλλιτέχνες. Η αλήθεια είναι ότι με το πέρασμα των χρόνων έχει… παραγίνει γνωστό το μαγαζί και συχνά μεσημεριανές ώρες μπορεί να μην ανοίγει η πόρτα του ασανσέρ από τον κόσμο που περιμένει ουρά να αδειάσει κανά τραπέζι.

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα