Η «τεμπέλικη» τυρόπιτα γίνεται ανάρπαστη (vid)

Διαβάστε επίσης

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι απλά μια καλή αφορμή για να ανασύρουμε από το συρτάρι μια συνταγή… χρυσάφι. Οχι μόνο λόγω χρώματος που εκεί παραπέμπει ολοκληρωμένη, αλλά κυρίως λόγω γεύσης και ακόμα περισσότερο λόγω ευκολίας.

Δύσκολα μπορείς να φανταστείς ότι με ένα μπολ, μια κουτάλα και ένα ταψάκι στήνεις με δέκα λεπτά ανακάτεμα και ένα 45λεπτο ψήσιμο μια λιχουδιά που λύνει το πρόβλημα του κολατσιού της εβδομάδας και μικρών και μεγάλων. Οχι ότι δε στέκεται και σαν ορεκτικό ή συνοδευτικό μέχρι και σε επίσημο τραπέζι.

Περί ορέξεως και φαντασίας, σηκώνει ό,τι τροποποίηση θέλει ο καθένας. Εγώ στέλνω τη συνταγή που είχα πρωτοβρεί, δοκίμασα και ερωτεύτηκα. Αλλά αν δε θες δε βάζεις κίτρινα τυριά, αν θέλεις βάζεις λίγο ανθότυρο στη φέτα για πιο ήπια γεύση, δε βάζεις το μοσχοκάρυδο που εμένα μου αρέσει, βάζεις λίγο άνηθο που του δίνει άρωμα και γενικά ό,τι τραβάει η όρεξή σου. Ακόμα και αλλαντικά παίρνει, είπαμε όλα σε ένα νοικοκυρεμένα.

Τα υλικά μπορούν να μπουν στο μπολ και να αρχίσουν την ανάμιξη χωρίς μεγάλη προσήλωση σε σειρά. Αλεύρι, μπέικιν, γάλα, γιαούρτι, αβγά, βούτυρο είναι μια λογική και μετά τυριά, αλλά δεν έχει μεγάλη σημασία.

Μην ξεχάσετε το πολύ σημαντικό, να είναι λαδωμένο το ταψάκι. Οχι τίποτα, θα ψηθεί η τυρόπιτα και δεν θα μπορούμε να τη βγάλουμε. 🙂

Καλό ζέσταμα στους 200 βαθμούς και ψήσιμο στους 180 περίπου τρία τέταρτα, ανάλογα και με το φούρνο βέβαια το κοιτάμε πρώτα από το χρώμα και μετά με μαχαιράκι μέσα, να βγει στεγνό, σαν τα κέικ.

– 200γρ γιαούρτι στραγγιστό (1 κεσεδάκι)
– 140γρ αλεύρι (1/2 κούπα), για όλες τις χρήσεις
– 1κ.γ. μπέηκιν πάουντερ
– 170γρ. λιωμένη μαργαρίνη ή βούτυρο
– 400γρ. φέτα
– 200γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο (προτείνουμε Γραβιέρα ή Ρεγκάτο)
– 2 αυγά, χτυπημένα
– 1/2 κούπα γάλα
– 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
– πιπέρι, ΚΑΘΟΛΟΥ αλάτι

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Στεφανία Καρρά

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα