Στην «Αλυκή» της Πάρου… ταξιδεύεις σε γεύσεις, θέα, περιβάλλον (pic)

Διαβάστε επίσης

Το χωριουδάκι της Αλυκής στην νότια πλευρά της Πάρου φημίζεται για το οικογενειακό της περιβάλλον, τους πολλούς Γάλλους και το καλό φαγητό. Είναι σπάνιο να βρεις σε τουριστικό προορισμό, στη σειρά και σχεδόν μέσα στη θάλασσα τόσο καλές ταβέρνες. Με σεβασμό στον πελάτη στα πάντα, από σέρβις, τιμές και κυρίως ποιότητα φαγητού. Και το Μουράγιο και το Μπαλκόνι του Ακη και η λατρεμένη «Αλυκή» που… τα σπάει.

Στην Αλυκή όλα είναι λαρτζ. Από τα χαμόγελα των ιδιοκτητών, μέχρι τις μερίδες και την ποιότητα. Με πολλά κηπευτικά από δικό τους κήπο, με όλες τις πρώτες ύλες διαλεγμένες με προσοχή, με σεβασμό σε κάθε πελάτη είτε περαστικό της μιας φοράς είτε τους σταθερούς που χρόνια και χρόνια την επισκέπτονται.

Μια κράτηση είναι απαραίτητη για να μη φτάσεις μέχρι εκεί και μείνεις με την όρεξη, γιατί δε λέει. Η σαλάτα με ντοματίνια, καπαρόφυλλα και ξινομυζήθρα ποίημα. Το κορυφαίο τηγανητό κολοκυθάκι που κυκλοφορεί σε ελληνικό εστιατόριο / ταβέρνα, αλλά και συνολικά κορυφαία τηγάνια, και λόγω καλού λαδιού και… μαστοριάς. Αστακομακαρονάδα, αν έχει προηγηθεί συνεννόηση και υπάρχει αστακός που… βουτάς και δε σηκώνεις κεφάλι. Εκλεκτά ψάρια και γενικά ένα μενού μόνο με καλά, νόστιμα και καλομαγειρεμένα πράγματα.

Ολα αυτά, από ευγενικό προσωπικό, που δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς για όποιον ξέρει τους ιδιοκτήτες που το επιλέγουν. Από τα μικρά κοσμήματα του ελληνικού τουρισμού που προσφέρουν πραγματικά στη βαριά βιομηχανία της χώρας.

INFO: https://www.alikirestaurant.com

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Σοφία Χρηστίδου

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα