Στου «Δημητρίου» ξυπνάνε αναμνήσεις και γεύση του γαλακτοπωλείου (pics)

Διαβάστε επίσης

Οι παλιότεροι, όχι απαραίτητα πολύ παλιότεροι, σίγουρα έχουμε ζήσει τη μυσταγωγία του γαλακτοπωλείου της γειτονιάς. Που έβλεπες από το πρωί εργένηδες και όχι μόνο να παίρνουν το… μπραντς της εποχής και συνέχιζε η ροή όλη μέρα. Αλλοι έφτιαχναν και καλά γλυκά, άλλοι κρέμες και ρυζόγαλα, άλλοι σαν τον περίφημο Τσίτουρα στην Καισαριανή χαμηλά στην Λεωφόρο αλησμόνητους λουκουμάδες που έτρεχε κόσμος από όλη την Αθήνα.

Περνώντας τα χρόνια άλλαξαν οι συνήθεις και οι ρυθμοί, άλλαξαν και τα υλικά και όλα έγιναν πιο εμπορικά και λιγότερο ρομαντικά. Τελευταία η μόδα των γαλακτοπωλείων έστω και σε πολύ πιο εξελιγμένη μορφή έχουν αρχίσει και επανέρχονται. Και είναι αλήθεια ότι αυτά του «Δημητρίου» τα βάζεις εύκολα στο πρόγραμμα γιατί προσφέρουν λύσεις και γεύση.

 

Το νιώθεις και μπαίνοντας στα μαγαζιά αλλά κυρίως όταν γευτείς τα προϊόντα του ότι είναι από… γάλα και όχι από σκόνες. Εχουν και καλούς μάστορες στις συνταγές και δένει το γλυκό που λένε. Θα πάρεις άφοβα πραγματικό γιαούρτι, θα αγοράσεις παγωτό με κανονική γεύση, θα πάρεις και γλυκά.

Εχω την εντύπωση ότι το πλασάρισμα του γαλακτοπωλείου και όχι ζαχαροπλαστείου υποβαθμίζει ένα καταπληκτικό προϊόν του που είναι το γαλατκομπούρεκο. Κρέμα τέλεια, το βασικό συστατικό και καλό ψήσιμο.

Γενικά, τα μαγαζιά αυτά είναι τίμια και εγγυημένη πρόταση. Μεγάλη γκάμα προϊόντων και από καλά υλικά, που ξυπνάνε αναμνήσεις στους παλιότερους και δημιουργούν στους νεότερους.

INFO: https://www.galaktopoleio.gr/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Στέφανος Γρηγοριάδης

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα