Το ελληνικό «γλυκόξινο» γίνεται με σταφύλι

Διαβάστε επίσης

Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι η πανδαισία των φρούτων. Τόσα πολλά και νόστιμα που είναι αμαρτία να τα τρως μόνο σαν… φρούτα.

Πάντα μου άρεσε να προσπαθώ να συνδυάσω προϊόντα της κάθε εποχής με μαγειρικές συνταγές. Επίσης πάντα μου άρεσε να ανακαλύπτω τέτοιες δοκιμές που έκαναν άλλοι και ήξερα από πριν ότι θα έχουν πετύχει, για να τις προτείνουν. 🙂

Ο Γιώργος Τσούλης είναι ένας από τους σεφ του οποίου οι γεύσεις που έχω φτιάξει και δοκιμάσει μου αρέσουν, έτσι μάλλον εύκολα με συνεπήρε η ιδέα του κοτόπουλου με σταφύλια και καραμελωμένα κρεμμύδια.

Ενα ελληνικό «γλυκόξινο» το φαντάστηκα από την αρχή και κάτι τέτοιο βγήκε, ομολογώ στο πιο νόστιμο. Για να είμαι ακριβής στο πιο αλμυρό του λίγο, πιο πικάντικο. Ισως επειδή το «πείραξα» κι εγώ λίγο με λίγη περισσότερη πάπρικα και μια πρέζα πιπέρι που δεν είχε η συνταγή.

Οπως και να ‘χει το αποτέλεσμα είναι πραγματικά καταπληκτικό. Είναι φαγητό που το σερβίρεις άφοβα και σε καλεσμένους με σιγουριά ότι θα εντυπωσιάσεις και στη γεύση και στην παρουσίαση.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τη συνταγή και τα τιπς από τον σεφ.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ: Δέσποινα Μάλλιαρη

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα