Τα ξεχωριστά ζυμαρικά «Dolopia»

Διαβάστε επίσης

Η τέχνη του ζυμαρικού έχει μπει πια και σε πολλά σπίτια. Υπάρχουν οι μηχανές, υπάρχουν οι συνταγές, υπάρχει το μεράκι και η μαγειρική αναζήτηση σε πολλούς και συμπληρώνεται το παζλ.

Ακόμα πιο εύκολο βέβαια είναι να πεταχτεί στο μπακάλικο ή το σούπερ μάρκετ και να πάρεις το πακετάκι σου και να φας σε λίγα λεπτά. Και μεταξύ μας, άσχημο ή άνοστο ζυμαρικό δύσκολα θα πεις κάποιο στις μέρες μας.

Σίγουρα όμως θα πεις κάποια ότι ξεχωρίζουν. Οπως έπαθα εγώ με τα Dolopia. Τόσο που να ψάξω από περιέργεια για την… καταγωγή τους και να πάθω για την Αρχαία Δολοπία κάπου στο κέντρο της κοιλάδας του Δομοκού όπου εδρεύει και η συγκεκριμένη βιοτεχνία.

Για να το περιγράψω απλά, έχει γεμάτη γεύση. Καταλαβαίνεις ότι τρως κάτι απολαυστικό, έχει αρώματα και χορταστική σύνθεση, είναι κάτι διαφορετικό από ένα απλό ζυμαρικό του εμπορίου.

Το στριφτάρι που έστειλα τη φωτογραφία ήταν η πρώτη μου γνωριμία μαζί τους, αλλά αφού τα ανακάλυψα δοκίμασα και αρκετά άλλα που έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά.

Η εταιρία έχει και πλήθος άλλων προϊόντων, από τα οποία το μόνο δοκιμασμένο από μένα είναι το πικάντικο μπουγιουρντί. Γενικά αυτά τα συσκευασμένα τα αποφεύγω αφού μου αρέσει να τα φτιάχνω μόνος, αλλά η δοκιμή ήταν αυτό που φανταζόμουν και όντως συνόδευε όσο καυτερά έπρεπε πολλούς μεζέδες.

INFO: http://www.dolopia.eu/

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα