Στη Μπολόνια κάνεις… διάνα αν φας στο Diana (pics)

Διαβάστε επίσης

Η Μπολόνια είναι από μόνη της μια πόλη που αποπνέει κλάση και αρχοντιά. Μεσαιωνικές πινελιές παντού, σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές και σου… ανοίγει την όρεξη.

Το Diana είναι τόσο κεντρικό εστιατόριο που εύκολα το… παρεξηγείς ως τουριστάδικο. Μέχρι να το πάρει απόφαση να μπεις μέσα και να αποζημιωθείς. Από την ώρα που θα καθίσεις στη μεγαλοπρεπή αίθουσα, με τους πολυέλαιους, τα λευκά τραπεζομάντηλα, τα αριστοκρατικά σερβίτισια, μέχρι φυσικά την ώρα που θα φας. Και μπορεί να υπάρχει και έξω χώρος πλέον, το θυμάμαι πολλά χρόνια πριν χωρίς, αλλά πραγματικά είναι άλλη αίσθηση μέσα.

Τα τρόλεϊ με τα αντιπάστι και τα τυριά που κόβονται μπροστά σου και φτιάχνουν ονειρεμένες πιατέλες, οι μακαρονάδες που αχνίζουν στα τηγάνια μπροστά σου και γαρνίρονται με λαχταριστή παρμεζάνα που τρίβουν επί τόπου μέχρι να πεις… φτάνει, τα σωστά ψημένα κρέατα και πάλι το τρόλεϊ με τα γλυκά που σε βάζουν σε δίλημμα.

 

Παίρνοντας το εσπρεσάκι σου, δε μπορεί παρά να χαϊδεύεις με απόλυτη ικανοποίηση την κοιλιά σου για την πανδαισία που της χάρισες. Και μπορεί να μην φας σε τιμές… ταβέρνας, αλλά έναν επίπεδο παραπάνω όμως είναι βέβαιο ότι θα πεις χαλάλι.

 

INFO: https://www.ristorante-diana.it/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Μαριλένα Σταύρου

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα