Στον Καραβόμυλο τρως μπιφτέκι και βλέπεις… λάβαρα (pics)

Διαβάστε επίσης

Στα ελληνικά road trips σε βάθος χρόνων αν υπάρχει μια λίστα με κλασικές αναφορές, στο τοπ 3 σίγουρα θα ήταν το καλαμάκι στον Ισθμό, ο Λεβέντης και το μπιφτέκι στον Καραβόμυλο.

Τόσο κλασικές που ακόμα και στο πέρασμα των χρόνων με τους νέους σύγχρονους και ασφαλείς δρόμους, είναι πολλοί αυτοί που κάνουν μια παράκαμψη για γεύση και αναμνήσεις.

Μπορεί να είναι ελάχιστοι αυτοί που ξέρουν το επώνυμο Γκλαντζούνης. Το «θα σταματήσουμε για φαγητό στον Καραβόμυλο» φτάνει. Αν πεις και μπιφτέκια, δεν υπάρχει περίπτωση παρανόησης. Το πήγαινε – έλα στη Θεσσαλονίκη μπορεί να μην έχει στάση για βενζίνη, ανάλογα με το όχημα. Στάση για μπιφτέκια όμως δε γίνεται να μην έχει.

Σε αυτό το μαγαζί μπορεί να έχουν μπει οι περισσότερες ομάδες από όλα τα σπορ στην Ελλάδα που έχουν πατήσει ποτέ το ίδιο μέρος. Από τους μεγαλύτερους σταρ μέχρι ερασιτέχνες αθλητές, η στάση εκεί έμοιαζε δεδομένη. Τα αμέτρητα λάβαρα στους τοίχους το μαρτυρούν.

Το μενού δε σε παιδεύει. Χορταστική χωριάτικη, πατάτα τηγανητή με μπόλικο τριμμένο τυράκι αν θες, καλοψημένο ψωμάκι με λάδι και ρίγανη πάλι αν θες, καλή φέτα, ψαρονέφρι και μπιφτέκια. Πολλά μπιφτέκια, αφράτα, νόστιμα, καλοψημένα. Εχει κι άλλα το μαγαζί, αλλά η ιστορία θα τον αναφέρει πάντα ως «τα μπιφτέκια στον Καραβόμυλο».

INFO: https://www.facebook.com/groups/46651065688/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Κώστας Οικονομόπουλος

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα