Στου «Καραβίτη» έχει γραφτεί… γευστικά μέρος της σύγχρονης ιστορίας του τόπου (pics)

Διαβάστε επίσης

Αν είχα στόμα οι τοίχοι, τα βαρέλια, η αυλή, θα μπροούσαν να γράψουν βιβλίο με σπάνια ντοκουμέντα του ελληνικού κράτους. Ο «Καραβίτης» στέκει αγέρωχος στο ίδιο σημείο στο Παγκράτι κοντά έναν αιώνα τώρα, έχοντας χορτάσει αμέτρητους θαμώνες και φανατικούς πιστούς. Από τον κάθε απλό άνθρωπο που θέλει να φάει νόστιμα και… τίμια, μέχρι εξέχουσες προσωπικότητες όλων των τομέων της δημόσιας ζωής.

Εδώ δεν έχει νόημα να αναφέρουμε έστω λίγους από όσους κάθονταν με θαυμαστή συχνότητα στα τραπέζια του. Είτε τα μέσα, στο κουτούκι με τα βαρέλια από πάνω, είτε έξω, απέναντι στην όμορφη αυλή που έχει… εκμοντερνιστεί αφού παίζει και τον χειμώνα με τζάκι (!) και σόμπες.

Εδώ έχει νόημα να πούμε γιατί τόσα χρόνια οι θαμώνες μόνο αυξάνονται. Γιατί πολύ απλά ποτέ δεν πάτησε στη φήμη του για να κάνει έκπτωση στην ποιότητά του. Τα κεφτεδάκια του και η… ανεξερεύνητη τυρόπιτά του παραμένουν δυο μεζέδες υψηλής γαστρονομίας. Μπόλικες οι μερίδες, από σαλάτες μέχρι κυρίως, αρωματικό το κρασί, καλά τα κρέατα και τι άλλο να ζητήσεις;

Και οι πολιτικές παρέες πάντα… πολυκομματικές, σε τέτοια μέρη δεν χωράνε διαχωρισμοί και ουδείς στερήθηκε τέτοια απόλαυση επειδή… εκεί πάνε και οι άλλοι.

 

INFO: https://www.facebook.com/karavitistavern/?ref=page_internal

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Γιώργος Θεοδοσίου

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα