Στο «Φλωρέσι» ζεις το όνειρο της καλής ταβέρνας στο χωριό (pics)

Διαβάστε επίσης

Μια απόδραση χειμερινών διακοπών στα Αγραφα μας έφερε την τύχη της γνωριμίας με το «Φλωρέσι». Στο όμορφο και ήσυχο χωριουδάκι Ανθοχώρι, που παλιά λεγόταν Φλωρέτσι για να εξηγήσουμε και την ονομασία της ταβέρνας, πάνω στην κεντρική πλατεία, υπάρχει αυτό που μπορεί ο καθένας να ψάχνει έχοντας στο μυαλό του μια χωριάτικη ταβέρνα με καλό φαγητό.

Δε θέλει πολλά λόγια αυτό το οικογενειακό μαγαζί με τα χαμογελαστά πρόσωπα και τα πολύ νόστιμα φαγητά. Ολα καλομαγειρεμένα, όπως τα έφτιαχνε η γιαγιά μας για να πούμε μια αγαπημένη όλων φράση, όλα με καλές πρώτες ύλες που είναι εύκολο να τις καταλάβεις.

Από το νόστιμο ζυμωμένο ψωμί, τις σαλάτες, τις πίτες, τα μαγειρευτά και τα ψητά του, μέχρι και τα ψαρικά του με έναν πολύ νόστιμο μπακαλιάρο που δοκιμάσαμε στην παρέα, όλα τα φαγητά ήταν αυτό που λέμε σπιτικά και δεν μας άφησαν με το παραμικρό παράπονο.

Μπράβο στους ανθρώπους που την έχουν, μπράβο και για τις απόλυτα λογικές τιμές, γενικά μια ταβέρνα που ταιριάζει στα πανέμορφα αυτά μέρη, σου φτιάχνει τη διάθεση και σε αφήνει με τις καλύτερες εντυπώσεις.

INFO: https://www.facebook.com/%CE%A4%CE%B1%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B1-%CE%A6%CE%BB%CF%89%CF%81%CE%AD%CF%83%CE%B9-1048632761912065/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Βάσια Παπαγεωργίου

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα