Λίγο έξω από τη Χαλκίδα το «Αλάτι»… νοστιμεύει τη ζωή μας (pics)

Διαβάστε επίσης

Το Μπούρτζι είναι μια όμορφη, αν και όχι ιδανική για κολύμπι, παραλία κανα δεκάλεπτο από τη Χαλκίδα, αλλά έχεις άλλον λόγο που επιβάλλεται να πας. Το «Αλάτι» ανεβάζει επίπεδο την ψαροφαγία που είναι ευρέως διαδεδομένη και πολύ ποιοτική σε αμέτρητα μαγαζιά της ευρύτερης περιοχής, από Λάμψακο μέχρι Αρτάκη.

Είναι μαγαζί με μεγάλη ιστορία αφού κοντεύει τις πέντε δεκαετίες με την ίδια οικογένεια να το δουλεύει και να υπερηφανεύεται, δίκαια, για αυτό. Εχει καταφέρει να βρει μια θαυμαστή ισορροπία στην κλασική ψαροταβέρνα και στις λίγο πιο προχωρημένες γεύσεις. Ακόμα και τα κλασικά, θα τα δεις λίγο διαφορετικά παρουσιασμένα, προσαρμόζεται δηλαδή στην εποχή της χωρίς να διαπραγματεύεται στο ελάχιστον την ποιότητά της.

Ολόφρεσκα και διαλεγμένα υλικά, καλά λάδια και τηγάνια που σε τέτοια μαγαζιά είναι απαραίτητα, καλοδουλεμένες οι προσπάθειες όπως τα σεβίτσε, μεγάλη ποικιλία για να ικανοποιούνται όλες οι ορέξεις σε μια παρέα και όλα αυτά πάνω στη θάλασσα και μακριά από μεγάλη φασαρία. Προορισμός και για ντόπιους αλλά και για πάρα πολλούς από πιο μακρινές αποστάσεις που αποζημιώνονται για τη διαδρομή.

 

 

INFO: https://alati-restaurant.gr/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Ρούλα Μαργαρίτη

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα