Το λαχταριστό brunch υπάρχει… στο φούρνο σου (vid)

Διαβάστε επίσης

Ηρθε Σάββατο και αύριο Κυριακή, εντάξει γνωστό αυτό απλά λέμε ότι είναι το διήμερο που πολύ κόσμος βρίσκεται σπίτι του για να απολαύσει ένα νωχελικό ξύπνημα αλλά και ένα νόστιμο πρωϊνό.

Γιατί να αναζητάς στις πλατφόρμες διανομής φαγητού αυτό που θα σε καλύψει ή να πρέπει να ντύνεσαι να βγεις έξω όταν μπορείς να φτιάξεις πολύ απλά στο σπίτι μια εύκολη και πρωτότυπη συνταγή που κατά κάποιο τρόπο συνδυάζει τοστ και ομελέτα και θα αφήσει ενθουσιασμένο όποιον το δοκιμάσει;

Τόσο χορταστικό που περνάει στην κατηγορία του Brunch πια και ξεφεύγει από το απλό πρωινό, όσο τώρα για το γλυκό που πιθανώς θέλετε για να ολοκληρωθεί, άλλη φορά ή ας έχετε κάτι αγορασμένο.

Η συνταγή που αλίευσα στο αγαπημένο cookist.com είναι… τίποτα. Βάζεις 12 φέτες ψωμί στο γκριλ για να ροδίσουν, χτυπάς 8 αυγά με τριμμένη παρμεζάνα, μαϊντανό αν σου κάνει κέφι και γάλα, στρώνει σε ταψάκι τις μισές φέτες, βάζεις μοτσαρέλα και ζαμπόν, ρίχνει λίγο από το μίγμα, σκεπάζεις με τις άλλες φέτες και περιχύνεις με το κυρίως μίγμα και το ψήνεις μέχρι να στεγνώσει.

Εχει ψηθεί το αυγό, έχει ψηθεί το τοστ και είναι λαχταριστό. Εννοείται ότι τα υλικά τα επιλέγεις όπως θες, προσωπικά προτιμώ κίτρινο τυρί και ειδικά κασέρι αρκετά χοντροκομμένες φέτες και γαλοπούλα ή σαλάμι ή καπνιστό για αλλαντικό.

Προσοχή: Οι φέτες του τοστ να είναι αρκετά χοντροκομμένες, κατά προτίμηση το ψωμί που πουλάνε σε φούρνο και δεν είναι.. τσιγαρόχαρτο γιατί με το υγρό μίγμα θα διαλύσουν.

 

Δείτε αναλυτικά όλη τη συνταγή, σε περιγραφή αλλά και σε βίντεο ΕΔΩ.

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Στέφανος Κοσμάς

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα