Ο «Μύλος» στη Λέρο αλλάζει νόημα στις γεύσεις του ψαριού (pics)

Διαβάστε επίσης

Να αρχίσουμε από την… ευλογία, του να παραμένει η Λέρος ένα νησί σχετικά παρεξηγημένο, από τα μη μοδάτα επιλογής ταξιδωτικών προορισμών. Ευλογία διότι όσοι το ανακαλύπτουν, τόσες ομορφιές με τόση γαλήνη, απλά γίνονται μόνιμοι θαμώνες και αν γίνει κι αυτό πολύβουο, θα χάσει τη μαγεία του.

Στην Αγία Μαρίνα, από τις αρχές του αιώνα δεσπίζει μια ταβέρνα, εντάξει στο πολύ πιο κυριλές της πρωτογενούς έννοιας, που χαρίζει πραγματικά αξέχαστες εμπειρίες. Από μόνο του το σημείο θα αρκούσε για να σε σαγηνεύσει, όταν μπει στην κουβέντα και το φαγητό τότε απλά δεν υπάρχουν λόγια.

Γελάω διαβάζοντας κατά καιρούς επικρίσεις για τον «Μύλο» που το μόνο που έχουν να πουν είναι ότι ξεφεύγει από το μέσο όρο τιμών. Αν θες να φας πατατούλα και καλαμαράκι, το νησί παρέχει πολλές εξαιρετικές επιλογές. Αν πας στον «Μύλο» θα πας εν γνώσεις σου ότι θα φας κάτι ξεχωριστό και θα το πληρώσεις λίγο παραπάνω από ένα απλό ταβερνάκι. Σίγουρα όμως όσο του αξίζει αυτού που σου σερβίρουν.

Οι τεχνικές που έχουν αναπτύξει οι άνθρωποι στο ψάρι είναι εντυπωσιακές. Σε βοηθούν και να τις καταλάβεις και να τις… αγαπήσεις πριν τις φας. Ενας «στρατός» αλιέων είναι συνεργάτες τους και αυτοί αναλαμβάνουν από ‘κει και πέρα τη… σοδειά της κάθε μέρας.

Οι άνθρωποι του μαγαζιού θα σε βοηθήσουν και για το σωστό κρασί συνοδείας κι αν είσαι από τους τυχερούς που πας σε βραδιές χωρίς αέρα, το μπαρ στην ταράτσα θα σου ολοκληρώσει ιδανικά μια αξέχαστη βραδιά.

INFO: https://www.mylosexperience.gr/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Κοσμάς Στρατής

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα