H«Φάρμα Μαλτέζος» έχει κάνει το chevre να… μιλάει Ελληνικά (pics)

Διαβάστε επίσης

Στους λάτρεις των τυριών, τα chevre έχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση σεβασμού. Αυτό το κατσικίσιο τυρί με τα χαμηλά λιπαρά αλλά την πολύ ιδιαίτερη γεύση που διαφέρει ανάλογα με την ωρίμανση, υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια και με ελληνική παραγωγή και μάλιστα με εξαιρετικό αποτέλεσμα όπως συμφωνούν όσοι το έχουν ανακαλύψει, δοκιμάσει και… δεν αποχωρίζονται.

Η  «Φάρμα Μαλτέζου» απλώνεται λίγο έξω από τα Στύρα στην Εύβοια, φέρεται στα ζώα της σαν… βασιλιάδες, έχει πολύ μεράκι από τους ανθρώπους της και όλο αυτό βγαίνει στην παραγωγή.

Παρότι πέρασε μια ολοκληρωτική καταστροφή και έμεινε ανενεργή σχεδόν μια δεκατία, έχει επιστρέψει με την ίδια όρεξη και μεράκι και τα ψυγεία επιλεγμένων μαγαζιών αλλά και παρασκευαστηρίων τροφίμων και εστιατορίων φιλοξενούν τα τυριά της.

Η γεμάτη γεύση των chevre και κυρίως η επίγευση που αφήνει και… τραβάει το κρασί, απαντάται σε πολλά σχήματα και συνδυασμούς αρωμάτων, με βότανα, πιπέρι, ενώ ξεχωρίζει και το ημιώριμο σκληρό τύπου crottin που ανεβάζει ακόμα ψηλότερα των πήχη των γεύσεων.

Μια πραγματικά αξιοθαύμαστη παραγωγική μονάδα, με εξαιρετικά προϊόντα που αξίζει να τα ψάξετε όσοι αγαπάτε το καλό τυρί και σίγουρα δεν θα τα αποχωριστείτε ποτέ.

INFO: http://www.maltezosfarm.gr/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Πάνος Αρβανίτης

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα