Καταμεσής της Καλλιρόης το «Σεμπρεβίβα» σε γεμίζει γεύσεις και στιλ (pics)

Διαβάστε επίσης

Το σκηνικό από μόνο του είναι λίγο καλτ. Να κατεβαίνεις την πολύβουη Καλλιρόης και κάνοντας απλά λίγο… στο πλάι, να βρίσκεσαι σε ειδυλλιακό ταβερνάκι με καταπληκτικούς μεζέδες. Με το όνομα «Σεμπρεβίβα» μάλιστα να παραπέμπει στο γνωστό λουλούδι. Ο χώρος βέβαια δεν είναι άγνωστος, το κάθε άλλο. Στο μπάσιμο των Πετραλώνων, χρόνια μας… έβαζε στο νόημα μιας γειτονιάς με πολλές και καλές ταβέρνες. Παλιότερα μεζεδοπωλείο, μου διαφεύγει το όνομα, μετά το Κολίμπρι αν δεν κάνω λάθος και τώρα το… λεγάμενο.

Η φινέτσα γίνεται αισθητή από τα στρωσίματα, τα καλαίσθητα τραπεζάκια και πορτατίφ στο πεζοδρόμιο, τόσο κοντά και τόσο μακριά από την κίνηση. Το χαμόγελο των ιδιοκτητών, εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενων και το εκλεπτυσμένο μενού που συνδυάζει τον μεζέ στα όρια του γκουρμέ, αλλά κρατώντας το λαϊκό στιλ απλά πιο όμορφα δοσμένο.

Οι χοιρινές μπριζόλες με τη μαρινάδα λαδιού μαύρου σκόρδου, τσίλι και σοκολάτας (!) και σε τραβάνε στο διάβασμα και σε… κρατάνε στη γεύση. Θεϊκές, αλλά όχι μόνο αυτές αφού ό,τι δοκιμάσαμε και ήταν σχεδόν όλα, ήταν πραγματικά γευστικά, καλομαγειρεμένα, με ισορροπίες και όμορφες εμπνεύσεις.

Πολύ καλή (δι)έξοδος, πολύ κεντρικά στην Αθήνα.

INFO: https://www.facebook.com/semprevivapetralona/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Ακης Χέλμης

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα