Η Camden Market είναι ο μεγαλύτερος υπαίθριος… μπουφές του κόσμο (pics)

Διαβάστε επίσης

Είμαι από αυτούς που δίνουν βάρος στο φαγητό εντός κι εκτός συνόρων. Το ψάχνω πολύ για να δοκιμάζω, να μαζεύω εμπειρίες, να περνάω καλά. Είμαι από αυτούς που δε χορταίνει το μάτι τους να έχει μαζεμένες γεύσεις. Ο τύπος του μπουφέ για να το πούμε απλά. Και όταν αυτός είναι υπαίθριος με ατελείωτες επιλογές από όλο τον κόσμο, τρελαίνομαι.

Η Camden Market, η μεγάλη υπαίθρια αγορά στο Λονδίνο, σε ό,τι αφορά τα εμπορικά καταστήματα κατ’ αρχάς, όλο και φθίνει. Οι Κινέζοι με τα αρκετά φτηνοπράγματα επικρατούν σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια που έβρισκες ψαγμένα, ποιοτικά, vintage, εναλλακτικά, τα πάντα. Αλλά εντάξει, στο Λονδίνο είσαι, από αγορά θα βρεις ό,τι τραβάει η ψυχή σου.

Η τουλάχιστον μισή μέρα που εγώ αφιερώνω σε αυτή την επίσκεψη πλέον έχει πρώτο στόχο το φαγητό. Τα φαγητά πιο σωστά. Τα υπαίθρια κιόσκια με γεύσεις από όλον τον κόσμο είναι μια πρόκληση. Με απαραίτητη μια γύρα πρώτα να τα δεις και να… κεντράρεις, πριν κάνεις τις στοχευμένες επισκέψεις σου. Καλύτερα και με παρέα για να γίνουν και περισσότερα τα καλούδια που θα πάρεις και να δοκιμάσεις λίγο απ’ όλα. Πώς κάνουν στο master chef καλή ώρα, ε κάτι τέτοιο.

Και μια πρόταση για να… περάσει η μέρα: Αρχή με καφέ και πορτουγκέζικες custard tarts, σνακ με κορεάτικα χοτ ντογκ, μεσημεριανό με πακιστανικά curry – naan bread wraps, ένα πείραμα… γλυκιάς χημείας στα chin chin labs με το υγρό παγωτό που παγώνει μπροστά σου και τέλος πάντων πήγαινε να το δεις για να καταλάβεις. Και φεύγοντας για να το παίξουμε και λίγο της υγείας, ένα χαβανέζικο poke bowl με κάποιον από τους 52.000 συνδυασμούς που διαφημίζουν τροπικών και όχι μόνο φρουτολαχανικών. Εντάξει, είπαμε, παρέα θα πάμε θα δοκιμάσουμε και τα αντίστοιχα των διπλανών.

 

INFO: https://www.camdenmarket.com/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Στέλιος Μέρτικας

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα