Στις παρυφές των Αγράφων οι «Δόλοπες» είναι η ταβέρνα που πρέπει να πας (pics)

Διαβάστε επίσης

Για να «στήσεις» μαγαζί σε χωριουδάκι σχεδόν έρημο, πρέπει να είσαι πολύ σίγουρος γι’ αυτό που έχεις να προσφέρεις. Και γι’ αυτό που θα σε κάνει διάσημο στόμα με στόμα και θα σε κάνει περιζήτητο. Αυτό που πέτυχε η ταβέρνα «Δόλοπες» στην Καρίτσα, πέριξε της Λίμνης Πλαστήρα, σε τοπίο μαγευτικό, μυστηριακό κάπου στη μέση του πουθενά στο χωριό Καρίτσα και που ακόμα αντέχεις για να πας. Το καταχείωμνο ποτέ δεν ξέρεις, μέχρι πού θα φτάσεις ή τι εξοπλισμό θα θέλεις για να φτάσεις.

Δε θέλει και πολύ για να πειστείς ότι εκεί οι «ψυχές» του μαγαζιού, δυο ζευγάρια, και δικά τους πράγματα έχουν και οι ίδιοι τα φτιάχνουν. Μην περιμένεις στιλ ταβερνάκι απεριποίητο και άλλη εποχής, κάθε άλλο το παραέχουν προσεγμένο. Αλλά από την άλλη και μην περιμένεις δηθενιές στο φαγητό εκεί ψηλά. Χωριάτικα θα φας, αγνά θα φας, ελληνικά θα φας.

Καταπληκτικό δικό τους τυρί, τρομερές πίτες με δικό τους φύλλο, εξαιρετικά κρέατα, ωραίο κρασί και όλα καλά. Εχει δρόμο για να φτάσεις, αλλά αποζημιώνεσαι για κάθε χιλιόμετρο και ειδικά αν είσαι από αυτούς που την ψάχνεις και δεν καταφεύγεις στα… προφανή σε τόσο πολυσύχναστες περιοχές. Ακούσαμε ότι είναι κάθε μέρα ανοιχτά, εμείς πήγαμε σε week end εξόρμηση στα υπέροχα Αγραφα, αλλά έτσι κι αλλιώς έχουν τηλέφωνο, έχουν επικοινωνία, ρωτήστε να μάθετε και μην το χάσετε.

INFO: https://www.facebook.com/DOLOPES.TAVERNA/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Γιώργος Μπάλλας

 

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα