Στο Σκλήθρο ο «Θωμάς» έχει φτιάξει έναν… ναό γαστρονομίας και οινογνωσίας (pics)

Διαβάστε επίσης

Η παρουσία μας εκεί δεν ήταν για διαμονή στον, επίσης υπέροχο, ξενώνα «Αγκωνάρι» της… ευρύτερης επιχείρησης. Η επίσκεψή μας στο ήσυχο ορεινό χωριό Σκλήθρο, μεταξύ Φλώρινας, Καστοριάς, Αμύνταιου, εντάξει θα το βρείτε στο χάρτη απλά για το περίπου μια ιδέα, είχε αποκλειστικό σκοπό να φάμε στην ταβέρνα «Θωμάς». Και να πιούμε. Και να απολαύσουμε και να προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι τόσο μακριά από αστικά κέντρα έχει στηθεί ένα τέτοιο κορυφαίο μαγαζί.

Να αρχίσουμε από τα ποτά; Το κελάρι είναι ζηλευτό, εξαιρετικά υψηλών απαιτήσεων, σπάνιων ετικετών και τεράστιας ποικιλίας. Μόνο η επίσκεψη εκεί για χάζι αξίζει, όσο για να διαλέξεις κρασί σίγουρα θα βρεις κάτι σε γούστο και τιμή που θέλεις. Θα πάει φυσικά ανάλογα με τις επιλογές φαγητού που είναι επίσης ανώτατου επιπέδου.

Ο Θωμάς προσφέρει υψηλή γαστρονομία, σε λογικές τιμές γι’ αυτό που σου δίνει. Το περιβάλλον ξεχειλίζει πολυτέλεια χωρίς όμως να σε κάνει να νιώθεις άβολα ή… απόκοσμα. Κι αν είσαι τυχερός σαν εμάς και πας σε εποχή που βοηθάει ο καιρός και καθίσεις έξω απλά νιώθεις ότι είσαι στον παράδεισο.

Τα φαγητά είναι με έμπνευση, με ιδιαίτερες συνταγές στο μενού, αλλά και με τις απλές δοσμένες με ιδιαίτερο τρόπο, όμως σε μεγάλες μερίδες και όχι… μπουκίτσες όπως σε γκουρμέ εστιατόρια, με οικείες γεύσεις σε κάθε απλό ουρανίσκο ξαναλέμε, με φυσιολογικές τιμές.

Λέγαμε γελώντας η παρέα, ότι εκεί είναι να πας χειμώνα, με τα χιόνια έξω, μεγάλη παρέα και να καθίσεις στον ξενώνα μερικές μέρες διασκεδάζοντας και τρώγοντας και πίνοντας όλη μέρα. Ωραίο το όνειρο, αλλά για την ώρα και αυτό που ζήσαμε άξιζε και με το παραπάνω.

INFO:https://www.agonari.gr/%cf%84%ce%b1%ce%b2%ce%ad%cf%81%ce%bd%ce%b1-%ce%b8%cf%89%ce%bc%ce%ac%cf%82/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Γιώργος Ακρίτας

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα