Στη ρομαντική Βιέννη τρως παραδοσιακά και γευστικά στο “Steman” (pics)

Διαβάστε επίσης

Οι πολύ τουριστικές πόλεις εννοείται ότι δεν έχουν μόνο πολύ τουριστικά μέρη για να φας, να πάρεις τον καφέ σου ή το γλυκό σου ή και να διασκεδάσεις. Λίγο να ψαχτείς, βρίσκεις τα μαγαζιά που χρειάζεται για να γευτείς τα ντόπια, σε καλή ποιότητα και να νιώσεις λίγο ντόπιος κι εσύ.

Αυτό ισχύει και την πολυσύχναστη, ρομαντική, αρχοντική σε μεγάλο μέρος Βιέννη. Και μάλιστα το συγκεκριμένο μαγαζί, το “Steman”, είναι τόσο κοντά στον κεντρικό εμπορικό πεζόδρομο, στην Ερμού τους ας πούμε, μα και τόσο απόμερα για να ζήσεις όλη την ατμόσφαιρα.

Σε στιλ παραδοσιακής ταβέρνας, ξύλινα τραπέζια, καρέκλες ταβέρνας, σερβιτόροι επίσης παραδοσιακό στιλ και φαγητά νόστιμα και αυστριακά, άντε και λίγο κεντρικής Ευρώπης. Το σνίτσελ και η πατατοσαλάτα τους έχουν την τιμητική τους και είναι εξαιρετικά, το γκούλας πεντανόστιμο, πικάντικο και χορταστικό, η ξινή βαρελίσια μπύρα τους ευκολόπιοτη.

Με λίγη βοήθεια από τους χαμογελαστούς σερβιτόρους ή αν υπάρχει γνώση της γλώσσας ή… υπομονή για τον μεταφραστή, αξίζει να εξερευνήσεις και διάφορες άλλες τοπικές σπεσιαλιτέ και όλα αυτά να τα γευτείς σε ένα ωραίο περιβάλλον, να δεις ότι και οι Αυστριακοί που γεμίζουν το μαγαζί έχουν τη συνήθεια να κάθονται ώρες στην ταβέρνα να τα λένε και να πληρώσεις πολύ φυσιολογικά σε μια γενικά ακριβή πόλη, πάνω από το δικό μας μέσο όρο.

 

INFO: https://www.steman.at/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Τάκης Παγουλάτος

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα