Παράδοση και γεύση στο ελληνικό… fihs and chips στα «Μπακαλιαράκια του Αρίστου» (pics)

Διαβάστε επίσης

Μπορεί να είναι το πιο απλό μενού ταβέρνας στη χώρα, αλλά έχει καταφέρει σε βάθος δεκαετιών να έχει γίνει όχι μόνο στέκι αμέτρητων Θεσσαλονικιών αλλά και των περαστικών από την πόλη. «Τα Μπακαλιαράκια του Αρίστου», τα… παραλιακά, στην ουσία σηματοδοτούν την αρχή (ή… το τέλος) της περατζάδας λίγο μετά τη στροφή της ευθείας του λιμανιού, στέκουν εκεί και χορταίνουν τους πιστούς τους και κερδίζουν όλο και περισσότερους.

Ολόκληρη… κουλτούρα είναι ο καλοτηγανισμένος μπακαλιάρος με τις πατατούλες του πάνω στο λαδόχαρτο. Και φυσικά η σκορδαλιά που την… καταλαβαίνεις με το παραπάνω. Οσο μεγαλώνει η φήμη ήρθε και το μαγαζί στον Εύοσμο, ήρθαν και άλλα πιάτα αλλά το must ήταν, είναι και θα είναι το ελληνικό fish and chips.

Μαζί με καλή ρετσίνα, αν δε θέλεις ουζάκι ή τσίπουρο, μπορείς να φας καλά ακόμα και με ολιγόλεπτη στάση, να το δεις σαν… καντίνα, αλλά μπορείς και να κάτσεις για ώρες και να απολαύσεις με την παρέα σου και καλαμαράκι και παστό και μερικά άλλα προσεγμένα πιάτα. Να κάνεις και το χάζι σου στον αμέτρητο κόσμο που περνάει από το απέναντι πεζοδρόμιο και να βάλεις στην… ατζέντα σου ότι πέρασες από εκεί που έχουν περάσει και κυρίως έχουν φάει καλά αμέτρητοι Ελληνες και ξένοι.

INFO: https://mpakaliarakia-aristou.gr/index.html

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Θάνος Λάζαρης

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα