Ο «Δέλφας» σε προ(σ)καλεί για φαγητό… εμπειρία στο Ανήλιο Μετσόβου (pics)

Διαβάστε επίσης

Το Ανήλιο μέχρι πριν κάποια χρόνια ήταν… αυτό που λέει το όνομα. Ενα πανέμορφο μεν χωριουδάκι, ανήλιον δε, αφού οι ορεινοί όγκοι από πάνω του δεν επέτρεπαν να το λούζει ο ήλιος για πολλές ώρες. Ελα όμως που σε αυτούς τους ορεινούς όγκους πλέον έχει φτιαχτεί χιονοδρομικό κέντρο, έξω από το χωριό πέρασε η Εγνατία και πλέον είναι όσο διάσημο είναι και το… απέναντι αδελφάκι του, το Μέτσοβο.

Το καλό με το Ανήλιον είναι ότι οι άνθρωποί του παρέμειναν το ίδιο αγνοί, χαμογελαστοί και φιλόξενοι. Οι αξίες ίδιες και μία από αυτές είναι η ταβέρνα “Δέλφας”. Οπως έτρωγες δεκαετίες τώρα, εξαιρετικά δηλαδή, συνεχίζεις να τρως.

Δεν έχει πολλά να πεις γι’ αυτό το μαγαζί, δεν τα έχει και ανάγκη. Αντε να χαραμίσεις δυο κουβέντες για το παϊδάκι του, όπου κι αν έχεις φάει, όσο κι αν έχεις φάει, μπορεί να ομολογήσεις ότι τα βάζει όλα κάτω.

Είναι όμως το περιβάλλον, η ζεστασιά, η οικειότητα, το κρασί, η αληθινή πατάτα, όλα τα κρέατα, όλη η εμπειρία αυτή που βάζει το μαγαζί στα… Must εκδρομής σου στα πανέμορφα αυτά μέρα της Ηπείρου.

INFO: https://www.instagram.com/delfas1952/?hl=el

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Φώντας Κώτσης

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα