Ο «Κοντοσώρος» έκανε το Ξινό Νερό γαστρονομικό προορισμό (pics)

Διαβάστε επίσης

Οταν αποφασίζεις να ανοίξεις μαγαζί σε απομακρυσμένες περιοχές, είναι βέβαιο ότι έχεις αποφασίσει και ότι θα είσαι τόσο καλός που θα… μικρύνεις τις αποστάσεις. Ο “Κοντοσώρος”, στο Ξινό Νερό της Φλώρινας, είχε δείξει από την αρχή, τριάντα χρόνια και βάλε πίσω στους κοντινούς που τον έμαθαν τι μπάλα θα έπαιζε. Και συνεχίζει να την παίζει με αμείωτη ένταση, γνωρίζοντας ότι είναι ένα κόσμημα για τη γαστρονομία όλη της χώρας κι ακόμα παραέξω.

Το μαγαζί, γιατί ταβέρνα δεν το λες, αλλά και εστιατόριο πάλι δεν το λες αφού είναι τόσο προσιτοί που σε κάνουν να νιώθεις σπίτι σου και τόσο απλοί ενώ παρουσιάζουν τόσο πολυτελή πιάτα, είναι μια οικογενειακή ιστορία που συνεχίζεται στις γενιές και κάνει ευτυχισμένους και τους ίδιους όπως φαίνεται από την ευγένεια, τα χαμόγελα και τις δημιουργίες τους και όσους έχουν την τύχη και τους επισκέπτονται.

Για τους λάτρεις του κρασιού είναι ένας παράδεισος, με εκατοντάδες ετικέτες και άνθρωπο της οικογένειας σπουδαγμένο στον οίνο για τα κατάλληλα παντρέματα. Αν και παράδεισος είναι για όποιον μπει εκεί μέσα, ακόμα και… νεράκι να πίνει, αν θέλει να φάει καλά. Εχουν δικά τους κτήματα, όσα δεν είναι δικά τους είναι πολύ προσεκτικά διαλεγμένα και όλα μαζί, είναι άψογα μαγειρεμένα.

Ο,τι κι αν τραβήξει η όρεξή σου από το μενού θα το απολαύσεις. Αλλά αν πας χειμώνα, κάτι η εποχή, κάτι η περιοχή, φάε μεταξύ άλλων οπωσδήποτε τραχανά και θα καταλάβεις ότι… δεν είχες ξαναφάει τραχανά στη ζωή σου.

 

INFO: https://www.kontosoros.gr/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Θάνος Κωστής

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα