Η “Παλιά Αθήνα”… διδάσκει φαγητό και κρασί στη Θεσσαλονίκη (pics)

Διαβάστε επίσης

Ακούγεται παράξενο στην Κάτω Τούμπα το αγαπημένο στέκι να είναι η “Παλιά Αθήνα”. Παράξενο μέχρι να πάει κάποιος και μετά, απλά να γίνει θαμώνας. Το όνομα έχει εξήγηση, από τότε που οι πρόσφυγες έψαχναν παντού μια μεριά να στήσουν τα σπιτικά τους, με το όλο σκηνικό να θυμίζει λίγο και την πλάκα, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενό μας.

Ενα μαγαζί που είναι… ναός του καλού κρέατος και του καλού κρασιού, έχει καταφέρει να συνδυάσει διάφορες επιρροές καταφέρνοντας να τις υποστηρίζει με αξία. Διότι περνώντας την είσοδο σε αυτό το υπογειάκι, αποκλείεται να περιμένει ένα τόσο ενημερωμένο κελάρι με τρομερές ετικέτες και θαυμαστή επεξήγηση και βοήθεια στην επιλογή, όπως αποκλείεται να περιμένεις να βρεις και… ταλιάτες δίπλα στα παραδοσιακά σουτζουκάκια και τη ρώσικη.

Στην “Παλιά Αθήνα” εισπράττεις την οικογενειακή ατμόσφαιρα, αφού είναι μια οικογενειακή ατμόσφαιρα, αλλά και το μεγάλο μεράκι των ανθρώπων του. Ειδικά τα κρασιά “στέκονται” άνετα δίπλα σε εξειδικευμένα μαγαζιά του είδους και είναι πραγματικά συναρπαστικός ο τρόπος με τον οποίο σε καθοδηγούν στην επιλογή. Υπάρχει βέβαια πάντα και η πιο απλή, η ρετσίνα. Είπαμε, τα πάντα βρίσκεις, σε ένα όμορφο περιβάλλον με εξαιρετικό φαγητό.

INFO: https://www.facebook.com/paliaathina/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Στάθης Μαρκάκης

 

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα