Το όνειρο της Νέας Υόρκης αποκτά… γεύση στο “μνημείο” του “Κatz’s” (pics)

Διαβάστε επίσης

Σε αυτή την ουρά δεν υπάρχει skip the line. Κάτσε όμως. Και πήγαινε και κάτσε όταν έρθει η σειρά σου. Αν η Νέα Υόρκη είναι ένα ταξίδι όνειρο – ζωής για σένα, μη φύγεις έχοντας αφήσει ένα πραγματικό… μνημείο του κόσμου αυτού. Το “Katz’s Delicatessen” είναι μια εμπειρία ζωής που πρέπει να ζήσεις αν σέβεσαι στοιχειωδώς γαστριμαργικά τον εαυτό σου.

Στα νότια του Μανχάταν, για να πούμε τιες βασικές συνεταγμένες, υπάρχει ο ναός, της γεύσης συνολικά και του… παστράμι ειδικά. Και να μην το τρως δηλαδή, θα πάρεις ένα σάντουιτς με παστράμια έτσι για το γαμώτο της φωτογραφίας. Ετσι κι αλλιώς έχει χιλιάδες άλλα πράγματα να φας.

Αφού μπεις βέβαια, κάτσε να φας εκεί. Η ατμόσφαιρα ανεβάζει την όλη εμπειρία, άλλο να το πάρεις για έξω. Προσπάθησε να ξέρεις και τι θέλεις, κάνε μια έρευνα πριν γιατί αν αργείς χαζεύοντας τις τρομερές βιτρίνες και επιλογές θα ακούσεις και το μπινελίκι σου από τους αμέτρητους που θα περιμένουν από πίσω.

Ψάξου για ώρες που μπορεί να είναι κάπως σπασμένος ο κόσμος μπας και το απολαύσεις καλύτερα και μπες και διάβασε και την ιστορία, είπαμε, δε μιλάμε απλά για φαγητάδικο, μιλάμε για μνημείο. Το μαγαζί έχει φυσικά και αμέτρητα πράγματα για αγορά, αλλά αυτά πού να τα ταξιδεύεις, μόνο οι τυχεροί Νεοϋπορκέζοι τα απολαμβάνουν άντε και η οι των ΗΠΑ γενικότερα με τις αποστολές που γίνονται.

Οπότε, επιστρέφουμε στα βασικά. Μην το αμελήσεις. Δεν είναι ένα ακόμα φαγητό. Είναι εμπειρία ζωής. Κι όσο μεγαλύτερη η παρέα, τόσο μεγαλύτερη η εμπειρία, θα πάρετε περισσότερα να δοκιμάσετε λίγο απ’ όλα.

 

INFO: https://katzsdelicatessen.com/

https://www.facebook.com/katzsdeli/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Σάκης Λεοντόπουλος

 

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα