Η Αθήνα ευωδιάζει εκλεκτό χαρμάνι καφέ και αναμνήσεις από τον “Ριζόπουλο” (pics)

Διαβάστε επίσης

Αν ερωτήσεις Αθηναίους για το πού είναι η οδός Στρέιτ, το πιθανότερο είναι οι περισσότεροι να μην ξέρουν. Αν ρωτήσεις τους ίδιους που είναι ο “Ριζόπουλος”, δύσκολα θα βρεις κάποιον να μην ξέρει. Οι μεγάλοι θα απαντήσουν με νοσταλγία, οι νεότεροι με λαχτάρα, όλοι μαζί με τη μυρωδιά να ξυπνάει αναμνήσεις από τα εκλεκτότερα χαρμάνια που κυκλοφορούν εδώ και  πάνω από έναν αιώνα.

Το δρομάκι που συνδέει την πλατεία Κοτζιά με την κεντρική αγορά, ήταν, είναι και θα παραμείνει η πηγή του καλού καφέ. Θα παραμείνει γιατί οι γενιές που διαδέχονται του ιδρυτές σέβονται απεριόριστα τη φήμη και ψάχνονται συνέχεια για να ακολουθούν τις προσταγές των εποχών.

Οι μυρωδιές σε παίρνουν από μακριά. Η μηχανή του καβουρδίσματος δουλεύει, το σκηνικό με τα καραμελάκια στα κουτιά, με τα βουτήματα, ξυπνάνε αναμνήσεις και ανοίγουν την όρεξη. Καφές όμως, αυτός είναι ο βασιλιάς. Οσες αλυσίδες κι αν εμφανιστούν, με ποιότητα και ποικιλία, ο Ριζόπουλος ειδικά στον ελληνικό καφέ θα είναι ασυναγώνιστος. Και όσο κι αν αυξάνει κι αυτός τις ποικιλίες του στο συγκεκριμένο είδος, το κλασικό χαρμάνι του θα παραμένει αξεπέραστο και με φανατικούς που συρρέουν από όλη την Αττική για να το αγοράσουν. Ακόμα όμως και από άλλες περιοχές, όταν τους φέρνει ο δρόμος στην Αθήνα για δουλειές.

 

INFO: https://www.rizopoulos-coffee.gr/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Βαγγέλης Μιχαηλίδης

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα