Τα Πολίτικα γλυκά και τσουρέκια έχουν όνομα, “Lido” (vid)

Διαβάστε επίσης

Ολοι κάπου έχουμε δει ζαροπλαστείο  να… καυχιέται ότι έχει “το καλύτερο τσουρέκι που μυρίζει Πόλη”, πιθανότατα και πολλοί να υπερθεματίζουμε για κάποιο που γνωρίζουμε. Αν δεν είναι το “Lido” στο Παγκράτι, όμως, μάλλον πέφτουμε έξω.

Από τις εποχές που δεν υπήρχε κανένα μέσο διάδοσης φήμες, παρά μόνο από στόμα σε στόμα, στον εμπορικό δρόμο της Χρεμωνίδου στο Παγκράτι υπήρχαν φάσεις με ουρές ανθρώπων που προκαλούσαν απορίες. Τέλη του χρόνου για τις βασιλόπιτες, προς το Πάσχα για τα τσουρέκια. Ουρές και μυρωδιές. Οχι φυσικά ότι τις άλλες εποχές το συγκεκριμένο σημείο, έξω από το αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου μαγαζιού, βλέπεις ποτέ ερημιά.

Από απλά κουλουράκια, εξαιρετικά και βουτυρένια, μέχρι σιροπιαστά αλλά και απλά γλυκά, καθημερινά, αυτό το ζαχαροπλαστείο φέρνει την Πόλη στην Αθήνα και… την πόλη στην πόρτα του. Ειδικά τα τσουρέκια όμως, είναι το κάτι άλλο. Είναι εξαιρετικά, είναι μαστιχωτά, δεν περιγράφονται, μόνο τρώγονται. Αν προλάβεις φυσικά, αν είσαι προνοητικός και έχεις κάνει τις παραγγελίες σου ή υπομονετικός να στηθείς στις ουρές και όχι πάντα με βεβαιότητα ότι θα προλάβεις.

INFO: https://www.facebook.com/profile.php?id=100054619592776

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Θάνος Πατσέας

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα