Η πιο λαχταριστή μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο (vid)

Διαβάστε επίσης

Οι… τεμπελόπιτες, όπως έχει καθιερωθεί να λέγονται οι πίτες χωρίς φύλλο, είναι πραγματικά ατελείωτες. Η φαντασία να είναι καλά και όλα γίνονται. Βάζεις τα υλικά που θέλεις, αλεύρι και όσα άλλα θέλεις για το μίγμα, φούρνο και καλή όρεξη.

Η μελιτζάνα είναι ένα λαχταριστό έδεσμα και στη χώρα μας το τιμούμε σε αμέτρητες μορφές. Μια μελιτζανόπιτα δεν είναι η πιο συνηθισμένη της μορφή, μια χωρίς φύλλο ακόμα λιγότερο, αν και υπάρχουν και γι’ αυτό πολλές διαφορετικές συνταγές.

Στον ψαγμένο και μερακλίδικο χώρο των fooaholics, αλίευσα μία που θεωρώ την πιο λαχταριστή όσων δοκίμασα. Οχι απαραίτητα για τα υλικά της γέμισης, αφού αυτά βάζεις και βγάζεις όσα θες, προσωπικά τις πολλές πρασινάδες πλην δυόσμου τις αποφεύγω, όσο για το μίγμα που κάνει το ζυμάρι.

Είναι από τα πιο χυλωμένα και νόστιμα, πολλά βγαίνουν πολύ λεπτά και ξερά, ενώ και η ποσότητα της μελιτζάνας είναι… μπόλικη, μαζί και η διαδικασία του καπνίσματος που απογειώνει τη γεύση, αν και στο γκριλ του φούρνου που δοκιμάστηκε για πιο απλό, εξίσου καλό αποτέλεσμα είχε αν ψηθούν τη σωστή ώρα.

Συστατικά

0/14 συστατικά

Διαβάστε όλα τα βήματα της, απλής αυτής, παρασκευής από το σάιτ των fooaholics ΕΔΩ.

Και δείτε και την εικόνα στο άκρως επεξηγηματικό βίντεο από το κανάλι τους.

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα