Η Σάμος έχει τη γευστική “Ιθάκη” της (pics)

Διαβάστε επίσης

Σε ένα από τα πολλά τοπία… καρτ ποστάλ της Σάμου, ενός νησιού καταπράσινου και με καταγάλανα νερά και ονειρικές παραλίες, είναι “χωμένη” η “Ιθάκη”, ένα καταπληκτικό εστιατόριο σε όλα, από τοποθεσία μέχρι φυσικά το βασικό ζητούμενο, τα φαγητά.

Πήγαμε συστημένοι, αφού την πρώτη φορά θέλει… σπρώξιμο, έχοντας φύγει από την απίστευτη παραλία στο Κοκάρι και πήγαμε λίγα χιλιόμετρα πιο ‘κει στον Αγιο Κωνσταντίνο για τη συνέχεια της μαγείας. Μέσα στα πλατάνια, με τρεχούμενα νερά, λες και ήμασταν στο Πήλιο ήταν η αρχική εικόνα, σε έναν ωραία απλωμένο χώρο, άνετο, ήρεμο που σε γαληνεύει και σου ανοίγει ακόμα περισσότερο την όρεξη.

Η “Ιθάκη” είναι ένα εστιατόριο με ξεκάθαρη φιλοσοφία. Δεν θέλει να είναι ταβερνάκι, έχει βάλει πιο ψηλά τα στάνταρ του περιβάλλοντος, δεν διαπραγματεύεται το αν θα ξεφύγει από ελληνική κουζίνα και όσο μπορεί ντόπια προϊόντα, βάζει φαντασία σε ορισμένα πιάτα αλλά χωρίς να τα κάνει… δήθεν και έχει καλό μάγειρα και η νοστιμιά είναι παντού. Ολα αυτά, κρατώντας πολύ φυσιολογικές τιμές για όσα σου προσφέρει.

Δεν είναι το μαγαζί που θα πας για μεζεδοκατάσταση, αν και έχει αρκετά και προσεγμένα ορεκτικά, είναι μαγαζί για να φας κυρίως πιάτο και έχει ποικιλία και ψαρικών και κρεατικών, δοκιμάσαμε και τα δύο και ήταν καλομαγειρεμένα και νόστιμα. Ενα πραγματικά πολύ όμορφο μαγαζί, σε ένα υπέροχο περιβάλλον ενός νησιού που σε μαγεύει.

 

INFO: https://ithakirestaurant.gr/?lang=el

https://www.facebook.com/profile.php?id=100063714664189

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Ζέτα Χριστινάκη

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα