“Ενθύμιον” νόστιμο, νοσταλγικό και φινετσάτο στα Ανω Πατήσια (pics)

Διαβάστε επίσης

Για όσους έχουν ακούσει ιστορίες της παλιάς Αθήνας, τα Πατήσια ήταν κατ’ εξοχήν αριστοκρατικά, αρχικά… εξοχή και στη συνέχεια καλό προάστιο. Ξενίζει ίσως τώρα που έχουν γίνει πυκνοκατοικημένα και με διάφορα προβλήματα, αλλά οι αναμνήσεις δεν ξεθωριάζουν. Οχι όσο υπάρχουν μέρη που τις κρατάνε, σαν το “Ενθύμιον”, στην Αγίας Λαύρας που αποπνέει κοσμικότητα και αριστοκrατία, καταφέρνοντας όμως να είναι προσιτό για πολλούς.

Ενα αρχοντικό μέρος, με καλαίσθητα τα πάντα, τη διακόσημση, τα τραπεζοκαθίσματα, τις επιλογές στις ζωντανές μουσικές βραδιές που σε κάνουν να μεταφέρεσαι σε νύχτες της παλιάς καλής, κοσμικής Αθήνας. Ενα καλαίσθητο μενού, που προσαρμόζεται και στις εποχές, με ελληνικές και προστιές ευρωπαϊκές γεύσεις, σε αυτό το “μουσικό εστιατόριο” όπως αυτοπροσδιορίζεται κάνοντας ακόμα πιο ρομαντική και νοσταλγική την παρουσία του.

Με ένα υπέρχο εξωτερικό χώρο για τους καλούς καιρούς, την πλειοψηφία των ημερών δηλαδή στην Αθήνα, με εξαιρετικές παρουσιάσεις των γευστικών δημιουργιών και με το περιβάλλον που άλλοι το λένε και παρισινό μπιστρό, αλλά είναι άδικο να πάμε σε άλλες προσομοιώσεις πέραν της αριστοκρατικής Αθήνας.

Το “Ενθύμιον” αποτελεί έναν προορισμό που βασικά θα φας καλά, θα πληρώσεις λογικά για όλο το πακέτο που σου προσφέρει και μπορεί να υποστηρίξει από οικογενειακές εξόδους, επαγγελματικά γεύματα αλλά και πιο επίσημες εκδηλώσεις, με βεβαιότητα ότι θα κερδίσει τις εντυπώσεις ο οικοδεσπότης.

 

INFO: https://www.enthymion.gr/

https://www.facebook.com/enthymion.gr

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Αιμίλιος Νομικός

 

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα