Στη Μύκανη, έξω από την Καλαμπάκα, ο “Πλάτανος” έχει γερές ρίζες γεύσης (pics)

Διαβάστε επίσης

Οι ντόπιοι γνωστοί σε κάθε μέρος που επισκέπτεσαι είναι χρήσιμοι σε πολλά, ειδικά στο θέμα του φαγητού. Η επίσκεψη στα Τρίκαλα ήταν για κοινωνική υποχρέωση, αυτή στα Μετέωρα για λόγους τουριστικούς και θρησκευτικούς, αλλά το φαγητό μετά δεν έγινε στα Τρίκαλα με τα πολλά εξαιρετικά μαγαζιά. “Τραβάτε στη Μύκανη, να φάτε στον Πλάτανο” μας είχαν πει και ακολουθήσαμε πιστά τις οδηγίες. Ευτυχώς.

Μικρή απόσταση από την Καλαμπάκα, μεγάλη έκπληξη ενός μοντέρνου μαγαζιού, ,μας είπαν ότι έχει ανακαινιστεί, με ένα εντυπωσιακό μενού σε ποικιλία και κυρίως γεύση που είναι και το ζητούμενο. Ενα μαγαζί που μας είπαν κουβαλάει ιστορία δεκαετιών, πλήθος πιστών και όχι μόνο από την ευρύτερη περιοχή και ίδια και απαράλλαχτη ποιότητα.

Εννοείται ότι τα κρέατα κυριαρχούν, με το πρόβειο να ξεχωρίζει αφού δεν είναι και εύκολο να το βρεις σε τέτοια ποιότητα. Ολα όμως είναι καλοψημένα, είναι διαλεχτά, είναι σε πλούσιες μερίδες και κάνουν την εμπειρία απολαυστική. Ορεκτικά και σαλάτες είναι μετρημένα όσο πρέπει, για να μη σε παρασύρουν, αφού και οι ίδιοι οι άνθρωποι εκεί δε θέλουν να ξεφύγεις και να μην απολαύσεις όσο πρέπει τα εξαιρετικά κρεατικά τους.

 

INFO:  http://www.platanos-mykani.gr/indexg.html

https://www.facebook.com/platanos.mykani/?locale=el_GR

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Τάκης Χριστούλας

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα