Ο Κουφόπουλος σε… συστήνει στη διάσημη τυροκομία της Νάξου (pics)

Διαβάστε επίσης

Στις μεγάλες πόλεις, είναι συνηθισμένο να ψάχνεις τυριά Νάξου. Φημίζονται και όχι άδικα, υπάρχουν πολλά και σε πολλές μεγάλες αλυσίδες. Λίγα όμως αν αναλογιστείς πόσα είδη και πόσα από κάθε είδος βγάζει το ίδιο το νησί. Οπότε αν πας εκεί, δε γίνεται να μην αναζητήσεις την πηγή. Την “τυροκομία Κουφόπουλου” δηλαδή για να μην ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις.

Αν είσαι από την Αθήνα έχεις κι εκεί επιλογή, αλλά είναι διαφορετική η αίσθηση να τα πάρεις από την πηγή. Σα να έχουν άλλη… νοστιμιά. Τεράστια ποικιλία, πολλές παρασκευές που δεν φεύγουν παραέξω από το νησί αφού δεν επαρκούν, πολύ καλή επεξήγηση χωρίς βαρεμάρα όταν ρωτήσεις λεπτομέρειες, τόσο καλή που αποκλείεται να μην πάρεις κι απ’ αυτό, κι από το άλλο και πάει λέγοντας.

Στο κατάστημα θα βρεις και άλλα τοπικά προϊόντα, πάλι μερακλίδικα, προσεκτικά διαλεγμένα και όχι απαραίτητα μαζικής παραγωγής, αλλά τα τυριά είναι οι βασιλιάδες. Εχε ψυγειάκι να φορτώσεις, αν κι έχουν τρόπους να στα παρασκευάσουν να αντέξουν το ταξίδι και σίγουρα μην παραλείψεις να πας για προμήθειες.

 

 

INFO: https://tyrokomia-naxou.gr/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Μιχάλης Πολίτης

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα