Το “San Leon” κάνει διεθνή την καλή ελληνική κουζίνα (pics)

Διαβάστε επίσης

Στην ορεινή Ζάκυνθο, διότι και τα νησιά έχουν εξαιρετικά ορεινά χωριά, υπάρχει ο ΑηΛιός κατά την προφορά των ντόπιων, Αγιος Λέων στο πιο επίσημο και… San Leon στη διεθνή βερσιόν και στην ονομασία και του ομώνυμου εστιατορίου.

Εύκολα σε παραπλανά και σε κάνει επιφυλακτικό η πρώτη εικόνα. Ενα “φαντεζί” οίκημα, με πολύ… ξενική στόχευση, μπορεί να σε κάνει να πιστέψεις ότι είναι τουριστάδικο. Και όντως είναι σε μεγάλο βαθμό ως προς την πελατεία του, αλλά αμιγώς ελληνικό στη φιλοξενία του, τα υλικά του, τις γεύσεις και την περιποίησή του.

Το μαγαζί το λες και πολυχώρο, αφού είναι τεράστιο και έχει και μπαρ, έχει και χώρο για χορούς στις ελληνικές βραδιές που κάνει, έχει πολλά, αλλά εμείς πήγαμε για φαγητό και ευχαριστηθήκαμε φαγητό. Χωρίς τίποτα τυποποιημένο, ετοιματζίδικο και άλλα συναφή που μπορεί να συναντήσεις σε τόσο μεγάλα μαγαζιά, μπορείς να το πεις ένα ταβερνάκι, ένα αυθεντικό μαγέρικο, σε σχέση με τα όσα προσφέρει.

Δεν είναι το μαγαζί που θα επιδιώξεις να φας θαλασσινά και ψάρια, αφού δεν θα τραβάει και η περιοχή και δεν φαίνεται και να τα δουλεύουν πολύ, όμως θα φας εκλεκτά μεζεδάκια, ελληνικά φαγητά και μαγειρευτά και ψητά κρεατικά και όλα χορταστικά και νόστιμα.

Είδαμε ότι έχει και μαγαζάκι δίπλα με παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, να πούμε την αλήθεια δεν πήραμε κάτι, αλλά ήταν μια ευχάριστη εικόνα, καλαίσθητο και περιποιημένο και με γεμάτα ράφια.

INFO: https://sanleonzante.com/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Τόλης Σταματίου

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα