Στα “Μεζεκλίκια της λαχαναγοράς” τρως και αγοράζεις ό,τι πιο νόστιμο φαντάζεσαι από όλη την Ελλάδα (pics)

Διαβάστε επίσης

Το σκηνικό του παντπωλείου – μεζεδ9πωλείου, έχει πολλές χάρες και συγκινεί κόσμο, τραβάει θαμώνες. Αν όλο αυτό το σκηνικό είναι στημένο μέσα στην κεντρική αλχαναγορά της Αθήνας και στα ράφια βρίσκει (σχεδόν) όποιο προϊόν, συσκευασμένο ή φρέσκο, βρώσιμο ή πόσιμο, μπορείς να φανταστείς από όλη τη χώρα, τότε μιλάμε για υπερπαραγωγή. Σαν “Τα μεζεκλίκια της λαχαναγοράς”, καλή ώρα.

Να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Αποκλείεται να πας για να ψωνίσεις και να μην υποκύψεις στον πειρασμό να κάτσεις εκεί έστω για ένα κρασί με τυρί, για ένα απόσταγμα με μεζέ ή για πλήρες γεύμα. Οπως επίσης, αποκλείεται να πας για φαγητό και να μην υποκύψεις στον πειρασμό να ψωνίσεις. Ο όρος “βρίσκεις τα πάντα”, δεν πρέπει να είναι τόσο κοντά στην πραγματικότητα σε άλλο μέρος σε όλη την Ελλάδα.

Λες και τα φορτηγά που καταλήγουν εκεί από όλη τη χώρα, έχουν πάντα μια γωνιά για τα καλά της περιοχής που έρχονται, για να τα αφήσουν στα ράφια του μαγαζιού. Τυριά, κάθε είδους ποτά, αλλαντικά, ζυμαρικά, σάλτσες, τα πάντα, δεν υπάρχει κάτι που δε θα βρεις και σε… σπάνιες εκτελέσεις.

Οσο για την κουζίνα, αξεπέραστη. Από το πόσο φροντισμένη θα σου φέρουν μια ποικιλία πραγμάτων που θα επιλέξεις από τα ψυγεία, μέχρι το πόσο νόστιμα είναι τα μεζεκλίκια ή και τα πιο… έλεγκαντ πιάτα που σερβίρουν. Ολα από την παραγωγή στην κατανάλωση.

Εξτρα πλεονέκτημα; Ο χώρος. Ανεση, ηρεμία, καλτίλα με τις τεράστιες αποθήκες τριγύρω, φολκλόρ από νωρίς το πρωί που ανοίγει να βλέπεις τα φορτώματα-  ξεφορτώματα, μέχρι αργά το βράδυ που τα φώτα έχουν ανάψει και ετοιμάζεται η αγορά που δεν κοιμάται ποτέ για την ολονύχτια κινητικότητά της. Ανετο και απεριόριστο πάρκινγκ, από την πλευρά προς Μσοχάτο που θα βρεις το μαγαζί, άνετος και όμορφος ο χώρος, κυρίως έξω για να κάνεις και το χάζι σου.

 

INFO: https://www.facebook.com/mezeklikia.lachanagoras/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Παναγιώτης  Στρατής

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα