Ο “Πιζάνιας” είναι το… αστέρι της ψαροφαγίας στη Ρόδο (pics)

Διαβάστε επίσης

Η παλιά πόλη της Ρόδου αντιμετωπίζεται με δυσπιστία από πολλούς Ελληνες ως προς το θέμα φαγητού, υπάρχει ο φόβος των… τουριστικών παγίδων σε ένα πέρασμα εκατομμυρίων ανθρώπων από όλες τις φυλές του κόσμου. Κρύβει όμως και εξαιρετικά μαγαζιά με προφίλ οικογενειακής ταβέρνας που ίσως πρέπει να ψάξεις σε χωριουδάκια του νησιού, όπως είναι ο “Πιζάνιας”.

Εχοντας προσαρμόσει τη… γλώσσα και μόνο αυτή για να καταννοούν οι αλλοδαποί επισκέπτες της περιοχής, ο Πιζάνιας κρατάει μια παράδοση δεκαετιών από τον ιδρυτή του, με ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά και τις κατά το δυνατόν πιο απλές γεύσεις, αφού ήταν ταυτότητα του μαγαζιού να μην… σκοτώνει τα καλά της θάλασσας με προσμίξεις.

Καταλαβαίνεις τι είναι αυτό που τρως, το γεύσεις σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια και φυσικά δεν έχει και κάτι να… κρύψει κάτω από άλλα υλικά, μόνο ψάρια και θαλασσινά θα φας αν παραγγείλεις τέτοια, στη σχάρα ή στο τηγάνι. Υπάρχει μια αξιοπρεπέστατη ποικλία για να επιλέξεις ακόμα και αν δε θέλεις να πας σε κυρίως ψάρι, υπάρχουν και οικονομικά πιάτα και όλα μαζί αξίζουν κάθε επίσκεψη σε αυτό το όμορφο, ήσυχο και νόστιμο μαγαζί.

 

INFO: https://www.facebook.com/pizanias/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Νίκος Μπάτης

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα