Απολαμβάνεις τις γεύσεις της Μακεδονίας στον “Διόνυσο” της Αριδαίας (pics)

Διαβάστε επίσης

Πήγαμε συστημένοι και μάλιστα με… αυστηρό τόνο μην τυχόν και το παραλείψουμε, μετά από πρόσφατη επίσκεψη στα φημισμένα λουτρά Πόζαρ. Το μέρος λέγεται Ορμα, ένα όμορφο χωριουδάκι έξω από την Αριδαία και το μαγαζί “Διόνυσος” και ήταν όλα τα λεφτά.

Από τα λίγα που μάθαμε, επιχείρηση που είχαν ανοίξει οι γονείς σαν ένα κλασικό ταβερνάκι – ψησταριά και που εξέλιξη η νέα γενιά σε μεγαλύτερο χώρο και ισορροπώντας όλες τις γεύαεις της Μακεδονίας σε μια πιο μοντέρνα εμφάνιση, αλλά σε καμία περίπτωση αυτή να καλύπτει τη γεύση που πρέπει να καταλάβεις και τα προϊόντα που πρέπει να αναδειχθούν.

Ο χώρος έχει ξεφύγει από της ταβέρνας, αλλά είναι ωραίες οι επιλογές, συμβαδίζουν με την περιοχή, την κατάφυτη και γραφική, θα βρεις και σούβλες πολλές και καλές δεν τις απαρνούνται, θα βρεις και μαγειρευτά και της ώρας και πολλά καλά.

Θα φας την κανονική την τηγανιά της Μακεδονίας, με το πράσο, όχι αυτά τα κομμάτια σκέτοκρέας που σου πασάρουν συνήθως σαν τηγανιά, θα τραβήξει πολύ κρασί ο μπάτζος το πικάντικο τυρί για σαγανάκι. Και μιλώντας για κρασί, έχουν φτιάξει τρομερή κάβα, με επιλογές σε γεύσεις και τιμές, ο οδηγός είναι ο άτυχος της παρέας στην περίπτωση.

Τα κρέατα φυσικά και είναι οι κυρίως επιλογές, με κοντοσύβλια, αγριογούρουνα και πολλές επιλογές που δεν είναι πάντα εύκολες να βρεις και κυρίως τόσο νόστιμα φτιαγμένες και όλη η εμπειρία είναι αξιομνημόνευτη και σε αφήνει ικανοποιημένο είτε την απολαύσεις έξω καιρού βοηθούντος είτε μέσα που… ρεμβάζεις και το όμορφο τζάκι.

 

ΙNFO: www.dionisos.gr

https://www.facebook.com/estiatorio.dionisos/?locale=el_GR

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Στάθης Μαρκάκης

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα