Ολης της χώρας τα εκλεκτά υπάρχουν στο “Τσοτύλι”

Διαβάστε επίσης

Αν είχες τη δυνατότητα να γυρίσεις την Ελλάδα σε κάθε της άκρη και να διαλέξεις από ένα, το εκλεκτότερο όμως, προϊόν κάθε περιοχής θα… έμπαινες στο παντοπωλείο “Τσοτύλι”. Η ομώνυμη περιοχή της Κοζάνης έχει δώσει το όνομά της σε αυτό το μαγαζί… παράδεισο στη Θεσσαλονίκη, όχι τυχαία.

Η οικογένεια που αποφάσισε αυτό το τολμηρό εγχείρημα, να είναι καλά που το έκανε και το απολαμβάνουμε, είναι από το Τσοτύλι όπου και εμπορεύεται κρέατα, εξίσου λαχταριστά όλα αν κρίνουμε από αυτά που βρίσκεις στο ψυγείο του μαγαζιού. Τι άλλο βρίσκεις στο παντοπωλείο. Τα πάντα. Παντοπωλείο πραγματικό. Και από παντού.

 

Από κατεψυγμένα, προϊόντα ψυγείου, γαλακτοκομικά, αλλαντικά, ζυμαρικάμ μαρμελάδες, βανίλιες, κρασιά και πολλά αποστάγματα και πραγματικά ό,τι μπορεί να φανταστείς και να ψάξεις σε ένα τέτοιο μαγαζί θα τα βρεις στο “Τσοτύλι”. Ψαγμένες ετικέτες μικρών παραγωγών, με τις περιοχές που φημίζονται για διάφορα προϊόντα, να έχουν την τιμητική τους στα συγκεκριμένα και όλα μαζί να δημιουργούν ένα εκπληκτικό σκηνικό και δελεαστικό όσο δεν πάει άλλο.

Τα δικά τους αλλαντικά και τα κοζανίτικα ζυμαρικά και πίτες είναι οι προσωπικές αδυναμίες. Τα γλυκά κουταλιού που βρίσκεις στα ράφια τους σε κάνουν φίλο ακόμα κι αν δεν είσαι, οι μαρμελάδες τους είναι… μαμαδίστικες και καταλαβαίνεις γεύση και ποιότητα. Ενα μαγαζί… μουσείο παραδοσιακών προϊόντων και γεύσεων που σε κάνει να εθιστείς και να βγαίνει πάντα με γεμάτο καλάθι και απόλαυση.

INFO: https://www.tsotylipantopoleio.gr/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Μαρία Τζελέπη

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα