Το “Retro” είναι σημείο αναφοράς για καλό φαγητό στη Χρυσούπολη (pics)

Διαβάστε επίσης

Ενα χρονικό κενό μέχρι την πτήση μας από τη Χρυσούπολη προς την ΑΘήνα μας οδήγησε σε αναζήτηση κάποιου μέρους για φαγητό και η επιλογή του “Retro” μας εντυπωσίασε. Οχι μόνο για το λουκ του μαγαζιού, επιβλητικό, σε όροφο σε κεντρικότατο σημείο της πόλης, μα κυρίως με το φαγητό του. Ποικιλία, ποιότητα, μεγάλες μερίδες, σε πολυτελές περιβάλλον, ένα μαγαζί που στέκεται άνετα σε πιο απαιτητικές και πολυσύχναστες αγορές.

Το “Retro” μάθαμε ότι είναι εκεί πάνω από 30 χρόνια και ότι διαρκώς εξελίσσεται. Εμείς πήγαμε για γεύμα, και το απολαύσαμε, αλλά πλέον έχει και εξαιρετικό brunch τουλάχιστον όσα είδαμε να αναγράφονται στον κατάλογο με… αναγωγή στην ποιότητα όσων φάγαμε εμείς, προς τα εκεί συνηγορούν.

Η αλήθεια είναι ότι παρασυρθήκαμε λίγο στην ελληνική συνήθεια να πάρουμε μπόλικα και για τη μέση, πέρα από τα κυρίως και πάθαμε ένα… σοκ όταν είδαμε τι μερίδες προσγειώθηκαν στο τραπέζι μας. Οι άνθρωποι ασπάζονται το… εν τω πολλώ το ευ, αλλά ας είναι, με τέτοιες τιμές χαλάλι κι αν κάτι περίσσευε. Που δεν περίσσεψε.

Θα εξάρουμε τα κρέατά του. Το τεράστιο σνίτσελ ήταν ο ορισμός του σνίτσελ, σε πανάρισμα, σωστό τηγάνισμα, εξαιρετική γαρνιτούρα, τα μπιφτέκια στα μπέργκερ ήταν απόλαυση. Γενικά στο τραπέζι δεν εμφανίστηκε κάτι που να το είπαμε απλά καλό και η αναχώρησή μας από τη Μακεδονία συνοδεύτηκε από τις καλύτερες γευστικές αναμνήσεις μέχρι το φινάλε.

INFO: https://www.facebook.com/retro.chrysoupoli/?locale=el_GR

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Κώστας Ράδος

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα