Η παλιά Θεσσαλονίκη διακοσμεί τις εξαιρετικές γεύσεις του “Δεσπεραί” (pics)

Διαβάστε επίσης

Το όνομα από μόνο του σε ιντριγκάρει. “Δεσπεραί”. Πολύ απλό σε έμπνευση, αφού εδρεύει στην ομόνυμη οδό, του Γάλλου στρατηγού Ντ’ Εσπερέ, έτσι για την ιστορία. Το λουκ σε κάνει ακόμα περισσότερο να αδημονείς. Σου δίνει να καταλάβεις ότι μπαίνεις σε ψαγμένο χώρο. Οι γεύσεις σε καθηλώνουν. Τελικά αν έχεις όρεξη και έμπνευση μπορείς να ξεχωρίσεις ακόμα και σε τόσο μαζικό χώρο, όπως είναι η εστίαση και δη στην… καλοφαγού Θεσσαλονίκη.

Ζεστός, παραδοσιακός χώρος, μα τόσο γοοστόζικος που σε κάνει να νιώσεις ότι μπήκες σε οικείο σπίτι της παλιάς Θεσσαλονίκης. Με βαρύ αλλά φινετσάτο διάκοσμο, με νοσταλγία, με συμμετρία και ομορφιά. Οπως είναι και τα χαρακηριστικά των ανθρώπων του μαγαζιού πολύ ζεστά, φιλικά, οικεία σε κάνουν από πριν δοκιμάσεις φαγητό να νιώσεις… χορτάτος.

Το πάντρεμα των παραδοσιακών ελληνικών γεύσεων με λίγο πιο μοντέρνες μεσογειακές εκδοχές είναι αξιοθαύμαστο. Οπως και τα προϊόντα που έχουν ψάξει και… βασανίσει μέχρι να τους ανοίξουν την πόρτα για να βάλουν στο μαγαζί και το μενού τους. Από τα τυριά καταλαβαίνεις, λίγα μα τόσο εκλεκτά, εκεί δεν γεμίζουν κατάλογο για να κάνουν εφές, επιλέγουν μόνο όσα αξίζουν.

Υπάρχουν γεύσεις και σε κρέας και σε ψάρι, το κρέας υπερτερεί πάντως, υπάρχει μια πλούσια γκάμα ορεκτικών και πολύ διαλεχτά ποτά και αποστάγματα. Ελληνικές ζυθοποιίες, νόστιμα αποστάγματα, όλα τα καλά για να συνοδεύσουν τα εξαιρετικά φαγητά τους. 

 

INFO: https://www.instagram.com/desperai_skg/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Μηνάς Τσιχλάκης

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα