Η Αθήνα στο “πιάτο” και γευστικά πιάτα στην “Πράσινη Τέντα” των αναμνήσεων (pics)

Διαβάστε επίσης

Αν σκεφτούμε μερικές φορές οι Αθηναίοι τι έχουμε μια ανάσα δίπλα μας, μέρη που οι ξένοι πληρώνουν και έχουν όνειρο ζωής να επικσεφτούν, το λες και ευλογία. Η θέα από τον Λυκαβηττό, είναι ένα μαγικό τοπίο. Και η “Πράσινη Τέντα” έχει γράψει μια μεγάλη ιστορία και την αξανγράφει τα τελευταία χρόνια με μικρές παραλλαγές.

Σε ένα “μπαλκόνι” στο μονοπάτι του Λυκαβηττού, τα παλιά τα χρόνια υπήρχε ένα εναλλακτικό ουζερί. Το… παρέσυραν λίγο οι εποχές ως προς το τι σερβίρει, άλλαξε το μενού αλλά όχι την ταυτότητα, την απλοϊκή βεράντα, τις πράσινες τέντες και την θέα που κόβει την ανάσα. Από νωρίς το πρωί για καφέ και πρωινό και συνεχίζοντας με ελαφρά πιάτα, νόστιμα και ολόφρεσκα και ας μην είναι μεζεδάκια ούζου, επιλεγμένα κρασιά, ποτάκια το βράδυ και κοκτέιλ.

Η “Πράσινη τέντα” είναι ένα γευστικό αξιοθέατο της Αθήνας. Με την έννοια ότι θα πας σε ένα τοπίο συναρπαστικό, με αναμνήσεις αν είσαι της πόλης, με ιστορία και δε θα τη βγάλεις… ξεροσφύρι. Αν έχεις ξένους τους πας και κερδίζεις εντυπώσεις, αλλά με όποιον και να πας, κερδισμένος θα βγεις από τη γαλήνη.

INFO: https://prasinitenta.gr/?lang=el

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Μανώλης Ζευγαράς

 

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα