Το καπηλειό μιας άλλης εποχής που σε χορταίνει νοσταλγικά είναι ο «Λελούδας» (pics)

Διαβάστε επίσης

Θα νιώσεις ότι μπήκες σε… παλιά ελληνική ταινία. Θα φας όμως τόσο πολύ και τόσο νόστιμα που δεν θα ασχοληθείς πολύ με το πού βρίσκεσαι. Στην καρδιά της ΑΘήνας, στον Κολωνό, μαζί με εργαζόμενους κάθε δουλειάς, από χειρωνακτική μέχρι… γιάπηδες που όλοι ψάχνουν αυτό που προσφέρει ο Λελούδας σχεδόν έναν αιώνα τώρα. Νόστιμο, μαμαδίστικο φαγητό.

Δεν θα προγραμματίσεις εκεί… κοσμική έξοδο, μα δεν θα πας και αλλού αν θες να φας και να χορτάσεις και να πληρώσεις… τα βασικά. Ολα σπιτικά φτιαγμένα, τίποτα περίεργο, τηγάνια, ταψιά, κατσαρόλα σαν να έχουν μαζέψει από τα νοιοκυριά της γειτονιάς τα φαγητά και να έχεις δικαίωμα επιλογής.

Θα πιεις και κρασί, απαραίτητα. Οινοποιοί ήταν οι… πρόγονοι, η τέχνη και το μεράκι πέρασε στις γενιές, τα βαρέλια έχουν πάντα καλό, πολύ καλό κρασί ανάλογα με τα γούστα και με το τι ταιριάζει στο φαγητό σου.

Τα κεφτδάκια του προσωπικά δεν τα απαρνούμαι ποτέ, με και τον μπακαλιάρο του με την τόσο – όσο έντονη σκορδαλιά για… σβήσιμο. Πας, τρως, νοσταλγείς, περνάς όμορφα αφού όλοι γίνονται μια παρέα και περιμένεις την επόμενη ευκαιρία να ξαναπάς.

INFO: https://www.leloudas.gr/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Θέμης Βασιλάτος

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα