«Πηγή Φασούλι» στην Ψίνθο για κρέας και θέα (pics)

Διαβάστε επίσης

Η Ρόδος είναι το νησί που χωρίς καμία υπερβολή τα έχει όλα. Διαλέγεις και παίρνεις. Μπορείς να γίνεις από κοσμικός μέχρι ερημίτης, από τουρίστας μέχρι ψαγμένος εξερευνητής.

Αν έχεις και ντόπια καθοδήγηση μπορείς να ανακαλύψεις μερικά διαμάντια τα οποία δεν είναι ακριβώς κρυμμένα αλλά δεν είναι και φάτσα – κάρτα να ψαρεύουν περαστικούς.

Τα περίπου 25 χιλιόμετρα που χρειάζονται αν μένει στην πόλη της Ρόδου και λιγότερα αν είναι στις απάνεμες παραλίες από Καλλιθέα μεριά για να φτάσεις στην Ψίνθο αξίζουν έτσι κι αλλιώς για τα τοπία. Αν πας και για φαγητό, αξίζουν ακόμα περισσότερο.

Η «Πηγή Φασούλι», ταβέρνα με το όνομα της ομώνυμης πηγής, σίγουρα μπορεί να καμαρώνει για το φαγητό της συνολικά και για τα κρέατά της ακόμα περισσότερο. Ευχάριστοι και χαμογελαστοί άνθρωποι, προσεγμένη επιχείρηση αφού είναι δική τους, πλούσιο μενού και πραγματικά νόστιμα φαγητά.

Από μερακλίδικα μεζεδάκια, που δείχνουν πράγματα για μια ταβέρνα, για παράδειγμα τα πιταρούδια σωστά τηγανησμένα και όχι γεμάτα λάδι, ωραίες αλοιφές με την κοπανιστή αν θυμάμαι καλά κορυφαία, προσεγμένο καλοψημένο ψωμάκι ζυμωτό.

Στα φαγητά ασυζητητί κρέας. Τρομερούς φούρνους, κατσικάκι γεμιστό ψημένο αργά για ώρες, χοιρινό με φασόλια και γενικά φάτε μαγειρευτά με κρέας. Οχι ότι τα υπόλοιπα χάνουν, είναι φανερή η ποιότητα των πρώτων υλών και η μαγειρική ικανότητα. Μαζί με τον σεβασμό στον πελάτη, είναι ένα μπόνους για ένα τόσο τουριστικό νησί τέτοια μαγαζιά.

Κι όλα αυτά, σε ονειρεμένο τοπίο, μέσα στην πρασινάδα και τα τρεχούμενα νερά.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα