Στην εποχή της κολοκύθας ένα cheesecake για αρχή (vid)

Διαβάστε επίσης

Στις μέρες μας ουσιαστικά έχουν χαθεί οι εποχές των διαφόρων προϊόντων, όλα υπάρχουν πάντα διαθέσιμα με τις διάφορες τεχνικές που έχουν αναπτυχθεί. Εγώ συνηθίζω να ψάχνομαι λίγο στην κανονική εποχή των προϊόντων και να προσπαθώ να τα εκμεταλλεύομαι τότε που η φύση έχει προγραμματίσει την παρουσία τους.

Το φθινόπωρο είναι η εποχή της κολοκύθας. Ενός χαρισματικού θα έλεγα καρπού αφού με την ίδια άνεση στέκεται σε αλμυρές και γλυκές συνταγές. Οπως επίσης στέκεται και μόνο του και τρώγεται απολαυστικά.

Οσο εύκολα μπαίνει σε ριζότο, όσο εύκολα μπορεί να δέσει με έντονα αλλαντικά, τόσο εύκολα μπαίνει σε κέικ, γλυκές πίτες, γίνεται του κουταλιού και άλλα πολλά. Συν το ότι έχει και αρκετά οφέλη όπως μπορούμε να δούμε με μια γρήγορη ανάγνωση του κειμένου ΕΔΩ.

Το Cheeesecake κολοκύθας είναι μια αγαπημένη μου συνταγή, μεταξύ πολλών χρήσεων που κάνω στο υλικό. Το έχω πειραματιστεί σε διάφορες εκδοχές, αλλά προτιμώ τις πιο κρεμώδεις, αυτές που δεν είναι τόσο «σφιχτή» η υφή του γλυκού.

Μετά από αρκετούς πειραματισμούς όπως είπα, μπορώ να καταλήξω ότι η προτίμησή μου είναι μια συνταγή του Γιώργου Τσούλη, ενός σεφ που γενικά μου αρέσουν οι γεύσεις που προτείνει σε αλμυρά και γλυκά.

Το link της συνταγής με αναλυτικά όλα τα βήματα της προετοιμασίας και κάποια tips για καλύτερο αποτέλεσμα μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ.

Προσθέτω και ένα βίντεο, άλλης συνταγής, λίγο πιο φαντεζί στα χρώματα, εξίσου κρεμώδους όσο μου αρέσει και σίγουρα πολύ νόστιμης. Καλή απόλαυση ό,τι κι αν διαλέξετε και σίγουρα χρησιμοποιείστε την κολοκύθα στη μαγειρική, δεν θα χάσετε.

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Αρετή Δήμα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα