Στο «Τσαρδάκι» στη Λίμνη Πλαστήρα τρως καλά, πολύ, παραδοσιακά (pics)

Διαβάστε επίσης

Στις πολύβουες τουριστικές περιοχές, υπάρχουν δύο κίνδυνοι με την εστίαση. Ο ένας είναι ότι όλα τα μαγαζιά είναι… το καλύτερο της περιοχής. Ο άλλος ότι όπου κόσμος πολύς, εύκολο είναι να έχει και παγίδες, κακό σέρβις, μέτρια ποιότητα και πάει λέγοντας.

Στο «Τσαρδάκι» οι επισκέψεις μου είναι τακτικές, από μικρό παιδί, παρότι δεν έχω σχέση με την περιοχή. Με τους δικούς μου είχα γνωρίσει το μαγαζί από την πρώτη γενιά και συνεχίζω να το επισκέπτομαι με άλλες… συνθέσεις πια.

Λίγο έξω από το Μοσχάτο στη Λίμνη Πλαστήρα, μια ταβέρνα που ξέρουν να τη δουλέψουν, την αγαπάνε ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι και σέβονται τον πελάτη. Δεν θα έχαναν καθόλου λόγω ποιότητας αν δεν περιδιάβαιναν τα τραπέζια να ρωτούν με χαμόγελο αν όλα είναι καλά, όμως το κάνουν. Νιώθεις κυριολεκτικά σαν στο σπίτι σου.

Τα φαγητά εκλεκτά, άψογα μαγειρεμένα και τα κρέατα άριστης ποιότητας. Οσο κόσμο κι αν έχει, σέρβις και μαγειρέματα παραμένουν τοπ. Από το τουρσάκι που θα σε κεράσουν για το πρώτο σφηνάκι κέρασμα τσίπουρο μέχρι το επιδόρπιο φίλεμα, όποιο διαλέξεις. Με περιζήτητο το περίφημο σεκλέτι, το γιαούρτι με φρούτα, σιροπιαστό γλυκό κουταλιού και ό,τι άλλο… χωράει.

Παϊδάκι όπως μπορεί να το θέλεις. Λεπτό, καλοψημένο, λουκούμι. Λουκάνιο τρομερό που εντάξει το έχει η περιοχή γενικά. Καλές σούβλες, τρομερές πίτες στο φούρνο να μυρίζει το ξύλο στο χειροποίητο φύλλο, καταπληκτική φέτα Αγράφων, τόσο όσο πικάντικη, σκληρή, μεστή γεύση.

Σουξέ μεγάλο τα ρεβίθια με μελιτζάνες στον φούρνο, μύθος η τηγανητή συκωταριά, εκπληκτικά τα μπιφτέκια, τόσο νόστιμα και αφράτα. Ολα σε μεγάλες ποσότητες, όσα σε λογικές τιμές και τρομερό το τσίπουρό τους.

INFO: http://www.totsardaki.gr/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Θωμάς Δεληχρήστος

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα