Στην «Παράγκα» στα Απόλλωνα λένε αλήθεια ότι κάνουν τέχνη (pics)

Διαβάστε επίσης

 

Για να αρχίσουμε από τα βασικά, είναι ΤΑ Απόλλωνα. Πού είναι αυτά; Γύω στα 50 χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου και ορεινά. Και θα πάμε 50 χιλιόμετρα για να φάμε; Και μια και δυο και όσες φορές πεινάμε. Γιατί η «Παράγκα» ξεφεύγει πολύ από ένα συνηθισμένο μέρος για να φάμε.

Το παρουσιάζουν σαν μαγειροτεχνείο οι άνθρωποί του και… λίγα λένε. Είναι ένα γαστρονομικός παράδεισος που δικαιολογεί κάθε χιλιόμετρο που κάνεις για να πας. Και με το παραπάνω.

Ολόφρεσκα ντόπια υλικά, από τα Απόλλωνα κατά προτίμησή τους όσο γίνεται, τρομερές εμπνεύσεις στους συνδυασμούς, άριστο μαγείρεμα. Ολα δικά τους, από το καταπληκτικό ψωμί, τις λαδόπιτες, τα πάντα.

Ειλικρινά η μεγαλύτερη δοκιμασία που μπορεί κάποιος να βάλει τον εαυτό του είναι να ξεχωρίσει κάποιο από τα καλούδια της Παράγκας. Εμένα αν ρωτήσετε, θα αποθεώσω τα πιταρούδια του, τοπική λιχουδιά του τόπου μας πες το ρεβυθοκεφτέδες που δεν είναι ακριβώς, για το μίγμα και το μαγέιρεμά τους. Και από τα άψογα κρέατά του, η κατσίκα στιφάδο που ψήνεται όλη νύχτα με τρελαίνει.

Οι άνθρωποι πέρα από φιλικοί, φιλόξενοι, είναι τόσο μερακλήδες που μέχρι και τα πήλινα που σερβίρουν έχουν ειδική παραγγελιά, πέρα από τον τρομερό διάκοσμο. Πηγαίνετε, μην το σκεφτείτε, είναι από τα must του νησιού.

INFO: http://www.paraga-apollona.gr/index.php

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Τάσος Αθανασίου

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα