Ενα κέικ ροδάκινο… αναβαθμισμένο σε desert πολυτελείας (vid)

Διαβάστε επίσης

Τα κέικ σε πολλά μυαλά είναι υποτιμημένα. Είναι το… πρόχειρο το γλύκισμα, το εύκολο να γίνει, με τα λίγα υλικά, το για χρήση κάθε στιγμής υπογλυκαιμίας. Ελα όμως που τα κέικ μπορούν να γίνουν με αμέτρητες παραλλαγές και να… αναβαθμιστούν σε desert πολυτελείας τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση.

Αυτή τη συνταγούλα την αλίευσα σε μία σελίδα με γεύσεις Ουγγαρίας. Κάθε τέτοια εποχή, με τα ροδάικινα να γεμίζουν τους πάγκους της λαϊκής και τις γειτονιές ολόκληρες με τα αρώματά τους, σπεύδω και την βάζω συχνά στο ρεπερτόριο. Το αποτέλεσμα είναι τόσο… ενθαρρυντικό που δεν μου επιτρέπει και αλλιώς.

Δεν είναι τίποτα άλλο από αυτό που λέει το όνομά του, ένα κέικ είναι με κεντρικό συστατικό το ροδάκινο. Είναι εύκολο να γίνει και είναι τόσο κρεμώδες, αρωματικό και γευστικό που μπορείς να το πεις μέχρι… τούρτα και να το σερβίρεις με κάθε επισημότητα για επιδόρπιο.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
5-7 φρέσκα ροδάκινα
1 φλιτζάνι βούτυρο
5 αυγά
1/2 κούπα γιαούρτι βανίλιας
1 φλιτζάνι ζάχαρη κόκκων
2 κούπες αλεύρι
1/3 φλιτζάνι άμυλο καλαμποκιού
2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Ιωάννα Καδίρη

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα