Ο ονειρεμένος μπακλαβάς «χωράει» και λίγη πραλίνα (vid)

Διαβάστε επίσης

Μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει… ιεροσυλία την όποια παρέμβαση στον λατρεμένο πολλών μπακλαβά. Καμια φορά όμως και κάποιες παρασπονδίες για να σπάει η ρουτίνα δεν πειράζουν. Ειδικά όταν αυτές περιλαμβάνουν ό,τιδήποτε σε σοκολάτα.

Η εξαιρετική σελίδα https://xrysoskoufaki.gr/ μου εμφάνισε αυτή την άκρως δελεαστική πρόταση και δε δίστασα. Ο μπακλαβάς είναι μπελαλίδικος και συνηθίζω επειδή αρέσει πολύ σε όλη την οικογένεια να τον αγοράζω από συγκεκριμένα ζαχαροπλαστεία επιλογής μας. Ενίοτε τον φτιάχνω και το συγκεκριμένο το τόλμησα.

Η εκτέλεσε είναι του Pastry chef Στράτου Πέτρου και… μπράβο του κι ευχαριστούμε και το αποτέλεσμα είναι ονειρεμένο. Ναι, του πάει λοιπόν η πραλίνα του μπακλαβά και ναι, μη διστάζετε να το δοκιμάσετε.

Υλικά

1 Πακέτο Φύλλο Κρούστας
170 γρ Βούτυρο Αγελαδινό
400 γρ Πραλίνα Σοκολάτα (Μερέντα ή Νουτέλα)
50 γρ Αμύγδαλα Τριμμένα
50 γρ Καρύδια τριμμένα
100 γρ Φουντούκια Τριμμένα
1/2 κου γλυκού κανέλα σκόνη
Λίγο Γαρύφαλλο σκόνη

Για το Σιρόπι
220 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ νερό
1 κουτ Σούπας Γλυκόζη
1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τριμμένους ξηρούς καρπούς και τους ανακατεύουμε με την κανέλα και το γαρίφαλο.
Ανοίγουμε τη συσκευασία με το φύλλο κρούστας το απλώνουμε στον πάγκο και παίρνουμε το ταψάκι και κόβουμε ακριβώς στις διαστάσεις του ταψιού το φύλλο.
Βουτυρώνουμε το ταψάκι μας και ξεκινάμε ένα-ένα φύλλο να το απλώνουμε βάζουμε αρχικά 5 με 6 φύλλα που τα βουτυρώνουμε.
Αφού βάλαμε τα πέντε φύλλα στο 5ο απλώνουμε μία ποσότητα πραλίνα σοκολάτα ή όποια σας αρέσει την απλώνουμε παντού και πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα τα βουτυρώνουμε βάζουμε πραλίνα σοκολάτας και ξηρούς καρπούς.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, βέβαια αφήνουμε περίπου 5 φύλλα για το τέλος να μπούνε ώστε να καλυφθεί ο μπακλαβάς.

 

INFO: https://xrysoskoufaki.gr/%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF/?utm_content=buffer1e463&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer&fbclid=IwAR3y-hFqqUCJHCtNys0o9VS0PWzlh1wSPDeKg4Yw3Ew5WCPO3tqdapDguEo

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Εφη Τριγάκου

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα