Αυτό το κέικ μπανάνα – σοκολάτα γίνεται ανάρπαστο (vid)

Διαβάστε επίσης

Εχοντας μπει στην εποχή των… κέικ, να έχουν τα παιδιά κάτι εύκολο και νόστιμο από πρωινό μέχρι κολατσιό για το σχολείο, αυτή ήταν μια συνταγή που μου κέντρισε το ενδιαφέρον και όχι άδικα όπως έδειξε το αποτέλεσμα.

Πολύ εύκολο στην παρασκευή, ούτε καν πολλά σκεύη δεν πάνε για πλύσιμο και με δυνατότητες… πειράγματος σε σχέση με την πρωτότυπη συνταγή που βρήκα στο appetizingtv.

Και την έξτρα ζάχαρη από πάνω μπορούμε να αποφύγουμε και την κρέμα γάλακτος μετά το ψήσιμο που τη ρουφάει το κέικ. Η ζύμη έτσι κι αλλιώς είναι υγρή και νόστιμη και συχνά προτιμάω να βάζω περισσότερη νουτέλα, ακόμα και μέσα στη ζύμη όχι μόνο από πάνω και να καλύπτω έτσι τις… θερμίδες που χάνονται με τις «εξαιρέσεις».

Το σίγουρο είναι ότι σε όλες τις μορφές γίνεται ανάρπαστο.

Συστατικά:
ζεστό γάλα – 120 ml (1⁄2 φλιτζάνι)
μαγιά – 8 γρ. (0,29 oz)
ζάχαρη – 70 γρ. (2.47 oz)
Ενυδατώνουμε τη μαγιά για 10 λεπτά
κρέμα – 70 ml (2,3 fl oz)
αυγά – 2 κομμάτια
αλάτι – 3 g (0,11 oz)
αλεύρι – 400 γρ. (14 oz)
 20 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΣΤΟ ΣΚΕΥΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ  20 ΛΕΠΤΑ στο ταψί που θα ψηθεί
μπανάνες – 2 κομμάτια
nutella – 100 γρ. (3.5 oz)
ζάχαρη – 25 γρ. (0,9 oz)
Μέγεθος δίσκου 24 X 24 cm (9.45 x 9.45 ίντσες)
ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ 180°C (356°F)/25 ΛΕΠΤΑ
κρέμα γάλακτος – 20 ml (0,7 fl oz)
Αφήστε το να μουλιάσει για 20 λεπτά

INFO: https://www.facebook.com/appetizingtv

ΠΡΟΤΑΣΗ: Ερη Σταμούλη

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα