«Τσιρ τσιρ μεζέ» για μερακλήδες στην καρδιά της Θεσσαλονίκης (pics)

Διαβάστε επίσης

Από μόνη της η βιτρίνα με τα μεζεκλίκια φτάνει για να βάλει το «τσιρ τσιρ μεζέ» στην καρδιά του κάθε μερακλή. Οταν γευτείς δε αυτά τα μεζεκλίκια, μαζί και όλα τα άλλα καλά του καταλόγου που βγαίνουν από σχάρες και τηγάνια θα γίνεις θαμώνας και θα κάνεις και τους φίλους σου.

Η ατμόσφαιρα της αγοπράς, μέσα στη στοά Μοδιάνο κάνει όλο το σκηνικό ακόμα πιο ελκυστικό για ούζα, τσίπουρα και διάφορα άλλα… υγρά συνοδευτικά των μεζέδων. Κάπου εκεί, στο πόσο κεντρικό σημείο είναι, καταλαβαίνεις και τον σεβασμό που έχουν οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού στους πελάτες.

Δεν είναι ούτε κατά διάνοια ένα εμπορικό και… ετοιματζίδικο μαγαζί που θα μπορούσε να ποντάρεις στους αμέτρητους περαστικούς κάθε μέρας. Είναι περίπου αυτό που περιγράφουν και στις αυτοσυστάσεις τους, μια νοσταλγία του «τσιρ τσιρ» που έκανε το λάδι στο τηγάνι της μαμάς όταν μαγείρευε μεζεδάκια στο σπίτι.

Τα ψαρικά μπορεί να υπερτερούν λιγάκι στις επιλογές, μα και τα κρέατα μόνο λίγα δεν είναι και σίγουρα όλα νόστιμα. Αν και πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να παρασυρθείς από τη βιτρίνα και να… σκάσεις πριν καν βάλει κάτι ζεστό στην παραγγελία σου. Ο,τι κι αν κάνεις, θα το ευχαριστηθείς.

INFO: https://tsirtsirmeze.gr/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Κωστής Δέλκος

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα